Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Επιστολή της ΠΕΠΕ σε Υπουργείο Μεταφορών και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση ειδικών προσφορών στα εισιτήρια

    Αθήνα, 11/5/2017
Αριθ.Πρωτ.  298 


ΠΡΟΣ: 1. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
ΚΟΙΝ: 1. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ. Χρήστο Σπίρτζη.
          2. Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ. Νικόλαο Μαυραγάνη.
          3. Γεν.Γραμ.Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ.Αθανάσιο Βούρδα. 
          4. Πρόεδρο ΔΣ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Παναγιώτη Θεοχάρη.


ΘΕΜΑ: «Κατάργηση ειδικών προσφορών».


Κύριε Σύμβουλε,
Με πραγματική έκπληξη και αίσθημα ανησυχίας πληροφορηθήκαμε την με αριθ.πρωτ. 2131/17/Τ9 απόφασή σας, για την κατάργηση των ειδικών προσφορών που παρείχε η δημόσια ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο επιβατικό κοινό και τα αρτηριακά τραίνα τα τελευταία χρόνια.
Την ώρα που σύμφωνα και με δικές σας δηλώσεις η εταιρεία παρουσιάζει αυξημένη κερδοφορία, λαμβάνετε μία απόφαση που θα πλήξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (νέοι, άνεργοι, φοιτητές) που μέσω διαδικτύου έβρισκαν προσιτά εισιτήρια για να μετακινηθούν με το πλέον οικολογικό και οικονομικό μέσο μεταφοράς.
Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση στη χώρα βρίσκεται στην πλήρη εξέλιξή της, η απόφαση της δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση των ειδικών προσφορών, όχι μόνο μας λυπεί αλλά ταυτόχρονα γεννά πολλά ερωτηματικά.
 Η απόφαση αυτή θα απομονώσει την εταιρεία από πολλές κοινωνικές ομάδες.
Το Σωματείο μας έχοντας αντιταχθεί στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και έχοντας εξηγήσει επαρκώς σε όλους, ότι αυτή η πολιτική θα έχει συνέπειες, πρώτιστα για το επιβατικό κοινό, σας καλεί να αποσύρετε άμεσα την απόφαση αυτή.
Η πολιτική των ειδικών προσφορών πρώτιστα βοηθούσε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αναδείκνυε τον κοινωνικό ρόλο του σιδηροδρόμου και της δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και του επιβατικού κοινού, το οποίο και τον στήριζε διαχρονικά.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας


        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ  

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/11/2017

    Ο ΨΑΛΙΔΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΕΣ.ΤΙ ΠΕΡΗΜΕΝΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤΟΓΥΡΑ;ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΖΟΥΝ ΘΕΑΤΡΟ.Ο ΠΙΤΟΓΥΡΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΟΛΕΨΗ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΜΟΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΒΟΥΝ 11ΑΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ 24ΩΡΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ
    ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΡΑΓΚΜΠΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/11/2017

    Ξεφτιλίστηκαν με το ξενοδοχείο.Εκεί που έλεγαν οτι δεν υπήρχε θέμα κατέβασαν τα παντελόνια και ομολόγησαν οτι κατέθεσαν προσφορές ξενοδοχεία για τα μπάζα.Τώρα θα κάνουν και επιτροπή για να δουν τις προδιαγραφές.Ποιοι; Οι αδούλευτοι που δεν ήξεραν που είναι το ξενοδοχείο και τι είναι διανυκτέρευση;Αυτοί που τώρα κάνουν ταξιδάκια αναψυχής;Αυτοί που τα έβαλαν με τα παιδιά από το Καψής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.