Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Επιστολή της ΠΟΣ για το θέμα με τους ατομικούς φακέλους του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Μεγάλη απήχηση είχε το θέμα που αναδείξαμε με τους ατομικούς φακέλους του προσωπικού.
Η ΠΟΣ με επιστολή της προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την οποία κοινοποιεί και προς το Υπουργείο Μεταφορών επισημαίνει την σοβαρότητα του θέματος που αναδείξαμε πρώτοι εμείς μέσα από το blog, ζητάει από τους αρμοδίους να επιληφθούν του θέματος και απαντάει... στους χειροκροτητές της Διοίκησης.

Αθήνα,  12/5/ 2017
Αριθ. Πρωτ.  39403



ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο ΔΣ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Παναγιώτη Θεοχάρη.
          2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
          3. Προϊστάμενο ΔΑΔ – κ. Γεώργιο Ανάγνο.
          4. Μέλη ΔΣ / ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
          5. Νομική Υπηρεσία ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
ΚΟΙΝ: 1. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ. Χρήστο Σπίρτζη. 
          2. Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ. Νικόλαο Μαυραγάνη.
          3. Γεν.Γραμ.Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ. Αθαν.Βούρδα.


Κύριοι,
Πληροφορηθήκαμε ανεπισήμως ότι πραγματοποιείται εργασία μετατροπής των φακέλων με τα ατομικά στοιχεία όλων των εργαζομένων από έντυπη μορφή σε ψηφιακή, από άτομα που δεν είναι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντός του κτιρίου της Διοίκησης.
Μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, στον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Ανάγνο, επιβεβαιώθηκε ότι το θέμα είναι ακριβώς όπως προαναφέρουμε, πλην όμως ουδέν στοιχείο εδόθη όπως απόφαση για το έργο, ανάθεση αυτού, κόστος και γνωστοποίησή του και μας παρέπεμψε στο Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Τσαλίδη.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι φάκελοι του προσωπικού αποτελούνται πέραν των υπηρεσιακών εγγράφων και από ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως: οικογενειακή κατάσταση, ιατρικό απόρρητο, μισθολογικά – φορολογικά προσωπικά στοιχεία, για τα οποία υπάρχει αυστηρή νομοθεσία τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Επειδή η αξιοπιστία σας έχει καταρρεύσει προ πολλού και ουδείς διασφαλίζει ακόμα και την ασφαλή και ακριβή μεταφορά από έντυπη σε ηλεκτρονική μορφή, προτιθέμεθα να πράξουμε τα δέοντα, προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα μας, από κάθε μορφή αυθαιρεσίας και παράνομης ενέργειας, τόσο ως εργαζόμενοι αλλά και ως πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας. Καλούμε τους αρμόδιους να επιληφθούν του ζητήματος που υφίσταται. 

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 

           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.