Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Επιστολή της ΠΕΠΕ για την περίφραξη της γραμμής σε επικίνδυνα σημεία και την πορεία του έργου αποκατάστασης στο Γαλλικό

Αθήνα, 03/5/2017
Αριθ.Πρωτ. 295

ΠΡΟΣ: 1. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ. Κωνσταντίνο Πετράκη.
          2. Διευθυντή Γραμμής ΟΣΕ – κ. Πέτρο Πανόπουλο.
ΚΟΙΝ: 1. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
          2. Διευθυντή ΔΙΚΑΜ – κ. Ιωάννη Λύτρα.

ΘΕΜΑ: «Περίφραξη στις ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ - Τχ1 & Μενεμένη–Θριάσιο–
             -Ζευγολατιό, αποκατάσταση γέφυρας Γαλλικού».

Κύριοι,
Το τελευταίο διάστημα ορθότατα είχε περιφραχθεί με συρμάτινο πλέγμα το σημείο γραμμής στις ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, προκειμένου να μην υπάρχει πρόσβαση στους πεζούς εντός της σιδηροδρομικής γραμμής – υποδομής.
Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα, παρατηρήσαμε ότι η περίφραξη έχει εκ νέου παραβιαστεί από αγνώστους, με αποτέλεσμα να εισέρχονται στη γραμμή πεζοί και να υπάρχει ορατός ο άμεσος κίνδυνος ατυχήματος.
Προτείνουμε, για την οριστική επίλυση του προβλήματος, την οικοδόμηση τσιμεντένιου τείχους στο συγκεκριμένο σημείο που θ’ αποτρέπει την πρόσβαση στη γραμμή. Σημειώνουμε δε, ότι στα πενήντα (50) μέτρα πλησίον του σημείου, υπάρχει αερογέφυρα, όπου οι πεζοί μπορούν να διέρχονται με ασφάλεια. 
Επίσης: α) θα πρέπει να περιφραχθεί άμεσα και να κλείσουν όλες οι προσβάσεις που παράνομα έγιναν μεταξύ Μενεμένης - Τχ2. Στα σημεία αυτά, υπάρχει πεζογέφυρα. Θεωρούμε απαράδεκτο εδώ και μήνες (ίσως και πάνω από χρόνο) να μην λειτουργεί η διάβαση στο Τχ2 και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της βλάβης, καθιστώντας σας υπεύθυνους εφεξής για τυχόν συμβάντα και β) θα πρέπει να υπάρξει άμεση πρόβλεψη για περίφραξη στο ΘΡΙΑΣΙΟ και στο ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ καθώς στα σημεία αυτά υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά. Εκεί, όλες οι υποδομές της περίφραξης έχουν κυριολεκτικά από-ξηλωθεί.
Τέλος, θέλουμε να μας ενημερώσετε για την πορεία του έργου αποκατάστασης της Γέφυρας του Γαλλικού, καθώς πλέον παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις οι οποίες επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των εμπορευματικών συρμών.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.