Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Συνεχίζεται το μπαράζ κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και
ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του νέου μνημονίου. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. ενώ την Πέμπτη τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
Παράλληλα, οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, του μετρό και του τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο δεν θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα δρομολόγια των συρμών του μετρό από τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» έως το αεροδρόμιο. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του ΟΣΕ.
Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ετσι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση τις ώρες αυτές, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης και άλλων πτήσεων. 48ωρη πανελλαδική απεργία έχει αποφασίσει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που σημαίνει ότι τα πλοία δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια.
Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να αντιδράσουν στα νέα μέτρα που αναμένεται να ψηφιστούν και τα οποία μειώνουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ. την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος προκήρυξε 48ωρη απεργία για Τρίτη και Τετάρτη, ενώ σήμερα απεργούν και οι λοιποί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.