Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Νέα από το Δ.Σ της ΠΕΠΕ

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου Μάνθου Καλόπουλου.

Στην συνέχεια ζήτησε και πήρε τον λόγο ο συνάδελφος
Αγγελόπουλος Νίκος, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες τις οικογένειας για την παρουσία και την συμπαράσταση όλων στην δύσκολη αυτή στιγμή που βιώνουν και ενημέρωσε για την πρόθεση της οικογένειας να πραγματοποιήσει τρισάγιο στο Άδενδρο με πιθανή ημερομηνία τις 25 Ιουνίου.
Επίσης ο συνάδελφος Αγγελόπουλος κατέθεσε και πρόταση προς το σωματείο που έγινε αποδεκτή, να ονομαστεί η αίθουσα των Μηχανοδηγών στο ΜΑΙ "ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ", μιας και ο εκλιπών είχε συντελέσει τα μέγιστα στην ανακαίνισή της.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την έγκριση των ΤΑΠΕΛ.

Μετά από πρόταση του Γεν. Γραμματέα, αποφασίστηκε ομόφωνα να παρακρατούνται από κάθε Μηχανοδηγό 10 ευρώ για 12 μήνες και να τοποθετηθούν σε λογαριασμό του ανήλικου παιδιού του Μάνθου Καλόπουλου τα οποία θα πάρει όταν ενηλικιωθεί. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο παρελθόν με συνάδελφο που είχε χαθεί εν ώρα υπηρεσίας.

Σε συνεργασία με το σωματείο της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα φτιαχτεί εκκλησάκι στο σημείο στην μνήμη των 2 άτυχων συναδέλφων.

Θα γίνει εξώδικο σε συνεργασία με το γραφείο του κ. Παπαδημητρίου και θα σταλεί σε Υπουργείο Μεταφορών και ΡΑΣ στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα προβλήματα στην υποδομή.

Θα γίνει σύσταση στους Μηχανοδηγούς ώστε να εφαρμόζουν πιστά τον Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας.

Θα σταλεί επιστολή στον δημοσιογράφο κ. Μανδραβέλη της Καθημερινής για αποκατάσταση της αλήθειας στο θέμα που είχε δημοσιευτεί και ανέφερε για τις απολαβές των μηχανοδηγών.

Θα γίνει προσφυγή στο ΣΕΠΕ για τα ωράρια εργασίας.

Θα σταλεί επιστολή για άμεση συνάντηση με την Διοίκηση και με το Υπουργείο. Η Διοίκηση θα πρέπει να απαντήσει γιατί έχει δημιουργηθεί θέμα με τις διανυκτερεύσεις του προσωπικού.

Ενημερωθήκαμε στο ΔΣ πως η Διοίκηση προχώρησε σε αντικατάσταση του συναδέλφου Κώστα Ρήγου από Προϊστάμενο Κεντρικής Υπηρεσίας. Στην θέση του τοποθετήθηκε ο συνάδελφος Νώντας Θεοδωρόπουλος.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν κινητοποιήσεις την προσεχή εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη 30/05/2017 και Τετάρτη 31/05/2017 θα πραγματοποιηθούν 4ωρες κυλιόμενες στάσεις στα εμπορικά τρένα καθώς και στάσεις εργασίας στα επιβατικά τρένα. Στα επιβατικά οι στάσεις θα γίνουν σε ώρες που δεν θα ενοχλεί την μετάβαση των επιβατών από και προς την εργασία τους. Την ερχόμενη Πέμπτη 01/06/2017 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία και θα δοθεί συνέντευξη τύπου από την ΠΕΠΕ για την κατάσταση υποδομής και τις συνθήκες εργασίας των Μηχανοδηγών.

Τέλος ψηφίστηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός.
Υπερψηφίστηκε με 5 υπέρ, 4 κατά , 1 λευκό ο απολογισμός δράσης για το 2016.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/23/2017

    ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜΑΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ Ο ΠΙΤΟΓΥΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΨΑΛΙΔΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΠΙΤΟΓΥΡΑ-ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΔΗΛΑΔΗ-ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΠΙΤΟΓΥΡΑΣ ΝΑ ΚΟΨΗ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΗ ΤΟΝ ΑΝΙΞΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΟΛΗ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥ ΨΑΛΙΔΗ-ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΛΟΥΚΑΡΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΔΕΛΤΙΟΝ ΑΣΘΕΝΙΑΣ ΠΩΣ ΠΗΓΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΤΟΓΥΡΑ ΝΑ ΚΑΝΗ ΣΑΜΑΤΑ ΣΤΟΥ ΨΑΛΙΔΗ;ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΘΑ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΣΗ Ο ΨΑΛΙΔΗΣ Η ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ;
    ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΡΑΓΜΠΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/23/2017

      Εγινε θαυμα και περπατησε.Τον εκανε καλα το αφεντικο του και περπατησε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/23/2017

      Εμφανίστηκε ο κος ανεξάρτητος απεσπασμένος και γνωστός καταληψίας ξένης έδρας.Δήλωσε έμαθα οτι από εδώ και στο εξής θα ψηφίζει μόνο για τον ευατό του.Και εγώ νόμιζα ότι θα ψήφιζε για τους μηχανοδηγούς.Το ακόμα γελοίον της υπόθεσης είναι οτι ψηφίζει για κινητοποιήσεις για τους άλλους ενώ αυτός θα κάνει απεργία από το μάχιμο πεδίο της απόσπασης .Κατά τα άλλα για άλλη μια φορά ο εντελώς ανίκανος αρχηγός οδηγεί τον κόσμο σε αδιέξοδο και βάζει τον κόσμο να ασθενεί ώστε να βγάλουν το φίδι από την τρύπα οι άλλοι για τον φίλο του που τον ξήλωσε ο σύμβουλος.Ο ίδιος είναι πλέον εντελώς αποκομμένος από τα κέντρα εξουσίας που τον τάιζαν τόσο καιρό και είναι ανήμπορος.
      Οσο παραμένει πρόεδρος αυτός ο κλάδος κινδυνεύει
      Παραιτήσου ανίκανε
      Μισθοφόρος

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/23/2017

    Πάει το διαμάντι πατριώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.