Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Πρωτομαγιά: Αναλυτικά οι συγκεντρώσεις . Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με προβλήματα θα διεξαχθούν οι συγκοινωνίες τη Δευτέρα 1 Μαΐου, ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καθώς ορισμένα μέσα
μαζικής μεταφοράς να λειτουργούν κανονικά και κάποια άλλα να κάνουν στάση εργασίας ή απεργία.
Aκινητοποιημένα είναι τα τρόλεϊ, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ. Με στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις οκτώ το πρωί, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) και στο μετρό στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.
Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ τα δρομολόγια του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Επίσης δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο των πλοίων καθώς οι ναυτεργάτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.
Πρωτομαγιά: Αναλυτικά οι συγκεντρώσεις 
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Παράλληλα, στο Σύνταγμα στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματίσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ ενώ στο Μουσείο θα συναντηθεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Σημειώνεται πως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν και νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου. Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στην απεργία δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της απεργίας θα επανακαθοριστεί.
Στόχος της ΓΣΕΕ, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση είναι να υπάρξει μια καλά συντονισμένη δράση και αντίδραση κατά των νέων μνημονιακών μέτρων, μια συμμαχία για την κοινωνία και την εργασία, όλων εκείνων που πλήττονται από τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.