Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Επιστολή της ΠΟΣ για επιστροφή χρημάτων και αποκατάσταση των μισθών από την διπλή μείωση του 25%

Αθήνα, 30 /5/ 2017
Αριθ. Πρωτ.  39426

ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο ΔΣ/ΟΣΕ – κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο.
          2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ. Κωνσταντίνο Πετράκη.
          3. Πρόεδρο ΔΣ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Παναγιώτη Θεοχάρη.
          4. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
          5. Πρόεδρο ΔΣ/ΕΕΣΣΤΥ – κ. Ιωάννη Αντωνιάδη.
          6. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΣΣΤΥ – κ. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο.

Κύριοι,

          Έχουμε πολλάκις διαμαρτυρηθεί για την διπλή μείωση που επιβλήθηκε στις αποδοχές μας κατ΄εφαρμογή των ν. 4024/2011 και 4093/2012 και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% συνολικά, πέραν των λοιπών μειώσεων που έχουμε υποστεί δυνάμει άλλων - μνημονιακών και μη - νόμων.
Η ως άνω διπλή μείωση έχει κριθεί αντισυνταγματική με πληθώρα αποφάσεων της Ε.Ε., αλλά και ετέρων δικαστηρίων ανά την Ελληνική Επικράτεια, ενώ πρόσφατα κρίθηκε αμετάκλητα με την υπ' αριθμ. 113/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου (την οποία σας αποστέλλουμε με e-mail), ότι μη ορθά επιβλήθηκε η δεύτερη μείωση, ποσοστού 25% δυνάμει του ν. 4093/2012, καθόσον είχε προβλεφθεί ανώτατο όριο μείωσης συνολικού ποσοστού 25% στις διαμορφωθείσες κατά τον μήνα Οκτωβρίου του έτους 2011 αποδοχές μας.
Ενόψει των ανωτέρω ζητάμε την άμεση επιστροφή των ποσών που έχουν παρακρατηθεί από τις αποδοχές μας κατ΄εφαρμογή του ν. 4093/2012 από την 1.1.2013. Συνακολούθως, ζητάμε να διαμορφωθούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές μας από τούδε και στο εξής στο ποσό πριν από την δεύτερη μείωση του 25%, ήτοι σε αυτό που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31.12.2012, το οποίο και να μας καταβάλλεται εφεξής.
Σας επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθούν για το αυτονόητο μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, γεγονός που αποτελεί αφενός μεν χρονοβόρα διαδικασία και αφετέρου μεγαλύτερο οικονομικό κόστος για τις εταιρείες.
Η όποια απόφαση, για το ζήτημα αυτό, που αφορά εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα και για τους οποίους η Κυβέρνηση αποφασίζει δεν αποτελεί επιχείρημα, διότι ουδόλως επηρεάζει τις σιδηροδρομικές εταιρείες.

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας


           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.