Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Όταν ο πρόεδρος την αξιοπρέπεια των Mηχανοδηγών την αποκαλεί βιασύνη

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ να θριαμβολογεί για τα αυτονόητα. Θέματα -όπως η πληρωμή
των υπερβαλλουσών υπερωριών του προσωπικού- που άλλες χρονιές λυνόταν αθόρυβα, δίχως τυμπανοκρουσίες και έγκαιρα, τώρα μετατρέπονται σε σίριαλ.
Θυμίζουμε πως οι υπερβάλλουσες υπερωρίες πληρώνονταν ταυτόχρονα για όλους (Έλξη και Κίνηση) το πολύ μέχρι τον Φλεβάρη κάθε έτους.  Σήμερα, ο πρόεδρος προβάλλει ως επιτυχία το γεγονός ότι φτάσαμε στο Μάιο για να αποφασίσει η διοίκηση τα αυτονόητα.


Καθώς το έργο που έχει να επιδείξει ο πρόεδρος της ιδιωτικοποίησης (και η παρέα του στο Σύριζα Έλξης) είναι μηδαμινό σε δύο χρόνια, έφτασε να ανάγει τα βασικά και απλά σε κατακτήσεις υψίστης σημασίας λιβανίζοντας παράλληλα την διοίκηση! Ας κάνουν ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ κι ας αφήσουν τους πανηγυρισμούς!

Μάλιστα, στο προσωπικό του "στέκι" πήγε ένα βήμα παραπέρα αποδεικνύοντας ότι ενεργεί αυτόνομα χωρίς συνεννόηση και συνεργασία. "Διέρρευσε" την απόφαση της διοίκησης για την πληρωμή των υπερωριών, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το γεγονός αυτό ως αποτέλεσμα του..."αυτοδιοίκητου". (Άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι ΣΥΝΕΧΩΣ οι όποιες αποφάσεις, εγκύκλιοι κλπ της διοίκησης φτάνουν στα χέρια του προέδρου και στο προσωπικό του μπλόγκ κατά αποκλειστικότητα, και ΠΟΤΕ στο μέιλ του σωματείου... Μάλλον τυχαίνει). 

Απορούμε: Οι συνάδελφοί που αποτελούν αυτό που ο πρόεδρος αποκαλεί "αυτοδιοίκητο" δεν είναι μέλη της ΠΕΠΕ; Δεν γνωρίζουν ότι τέτοιες αποφάσεις που αφορούν πληθώρα συναδέλφων πρέπει να αποστέλλονται στο μέιλ του σωματείου ώστε να ενημερώνονται όλα τα μέλη του ΔΣ; Γιατί στάλθηκε ΜΟΝΟ στο στέκι του Σύριζα;

Τέλος, όσον αφορά την συνάντηση με τους Ιταλούς συναδέλφους, να σου θυμίσουμε πρόεδρε ότι ήταν πρωτοβουλία και πρόταση της Νέας Έλξης. (Εσύ άλλωστε διατυμπάνιζες διαρκώς ότι “έχουν γνώση οι φύλακες” και η ιδιωτικοποίηση ΔΕΝ θα προχωρήσει)Το “τσουνάμι” όμως στο κεφάλι σου σε έχει μπερδέψει ελαφρώς. Μάλιστα, στο οργανωτικό κομμάτι της συνάντησης υλοποιήθηκαν ΟΛΕΣ οι προτάσεις της Νέας Έλξης. Η ΠΕΠΕ ως μέλος της οικογένειας της ALE (και όχι το νεόκοπο Σύριζα έλξης) ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ έπαιρνε ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ για συναντήσεις σε ανώτατο συνδικαλιστικό επίπεδο. 
Θυμίζουμε τις συναντήσεις του 2000 -επί προεδρίας του Θεοδωρόπουλου-, το 2009 και το 2015 την διοργάνωση του STEP στη Θεσσαλονίκη.

Εντύπωση μας έκανε πως την ώρα που οι Ιταλοί συνάδελφοι μιλούσαν για ανάπτυξη μέσω των εμπορευματικών συνεργασιών στη συνέντευξη τύπου, χαμογελούσες αμήχανα υιοθετώντας αμέσως μετά στην τοποθέτηση σου τον συλλογισμό τους(!!!)….ξέχασες μάλλον ότι τις εμπορικές μεταφορές τις ειρωνευόσουν ως ”σανό και νερό”... οι κυβιστήσεις σου δεν έχουν τελειωμό!
Να σου θυμίσουμε επίσης την παγωμάρα των στελεχών της Συνεξέλιξης στα λεγόμενα των Ιταλών για την ανάπτυξη της εταιρείας; Γιατί κιτρίνισαν και λέγανε ότι δεν μιλάνε σαν συνδικαλιστές οι Ιταλοί;

Με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να είναι ήδη μια πραγματικότητα, η λογική επιβάλλει την ύπαρξη συναίνεσης και συνεργασίας ΟΛΩΝ... Ελπίζουμε να αλλάξουν επιτέλους νοοτροπία εκεί στο Σύριζα Έλξης!


ΥΓ: Συμβουλή, πρόεδρε κανε σήμερα κάτι πρωτότυπο...απάντησε επί του σημείου σε αυτά που σε ρωτάνε...Η τακτική “μπάλα στην εξέδρα”, κούρασε... Σταμάτα να δημιουργείς  φαντασιόπληκτα σενάρια και δώσε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.