Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Το εξώδικο της ΠΕΠΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔIAΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

       Της "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.)" που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση, αριθμ. 19 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Π Ρ Ο Σ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ :

1.    Τον κο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Σπίρτζη.
2.   Την κο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Μαυραγάνη.
3.   Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ.Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.
--------------------------------------------------------------------------
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 19-04-2017 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση απεργίας από ώρα 00.00 έως ώρα 23.59 της Δευτέρας 01-05-2017 του προσωπικού που απασχολείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σε ολόκληρο το δίκτυο αναφορικά με  τα δρομολόγια που αναχωρούν εκείνες τις ώρες.
       Με την απόφασή μας αυτή για απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρόμεθα για πολλοστή φορά για την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός σιδηρόδρομος και ζητάμε με τον πλέον επίσημο τρόπο:
Ø  Να σταματήσουν άμεσα οι ενέργειες για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., προκειμένου να αποτραπεί η απεμπόληση του εθνικού πλούτου.
Ø  Να εφαρμοσθεί άμεσα η ισχύουσα εργατική νομοθεσία.
Ø  Άμεσες προσλήψεις προσωπικού του κλάδου των μηχανοδηγών για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (ν. 3911) αφού το υπάρχον προσωπικό εργάζεται υπερωριακά και με υπερένταση των δυνάμεών του, προκειμένου να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια.
Ø  Κανένας συνταξιούχος στην παραγωγή με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στον κλάδο των μηχανοδηγών, την ώρα που η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 50%.
Ø    Ελεύθερες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
--------
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.
Αθήνα, 25 Απριλίου 2017
               Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.