Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση από την Συνεξέλιξη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή της συνδικαλιστικής παράταξης Συνεξέλιξη.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας,
αποκαλύφθηκε ο πραγματικός χαρακτήρας των εκπροσώπων της Νέας Έλξης (ΔΑΚΕ Έλξης).
Οι εκπρόσωποι της Νέας Έλξης δεν προσήλθαν στην συνεδρίαση παρότι είχαν κληθεί έγκαιρα και σύμφωνα με τα όσα ορίζει το καταστατικό, γιατί πολύ απλά φοβήθηκαν την συζήτηση και το αποτέλεσμα της συνεδρίασης.
Η Νέα Έλξη εδώ και 5 σχεδόν μήνες προσπάθησε  - υποσχόμενη σε πολλούς μηχανοδηγούς δωρέαν παροχή Νομικής Υποστήριξης από το ΤΑΠΕΛ- να οργανώσει Νομικό αγώνα ενάντια στις τελευταίες τοποθετήσεις με απώτερο σκοπό την αμφισβήτηση του Οργανογράμματος, λίγους μήνες πριν την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στις 3 τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ παρότι ξεκάθαρα τονίσαμε ότι το θέμα δεν εμπίπτει στις καταστατικές διατάξεις του ΤΑΠΕΛ, οι συνάδελφοι θέλησαν μέσω αυξημένης πλειοψηφίας (κ σε συνεργασία με την Δ. Συμπαράταξη) να διαμορφώσουν αποτέλεσμα που θα οδηγούσε μέλος του ΤΑΠΕΛ να κινηθεί Νομικά ενάντια σε άλλο μέλος του.
Δεν το κατάφεραν στην συνεδρίαση του Μαρτίου (5 υπέρ, 5 κατά, 1 λευκό) ενώ όπως αποκαλύφθηκε σήμερα ασκήθηκε τρομερή πίεση σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για να αλλάξει την ψήφο του προς την άποψη της Νέας Έλξης- Δ. Συμπαράταξης (όπως και συνέβη στην συνεδρίαση της 19ης Απριλίου).
Στην σημερινή συνεδρίαση ο συνάδελφος κ εκπρόσωπος της Αναγέννησης στο ΔΣ Νίκος Δρίτσας αναφέρθηκε στο θέμα και στους λόγους που τον ώθησαν να ζητήσει την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ. Η παράταξη μας στήριξε την πρόταση του καθώς εμπίπτει στις διατάξεις του Καταστατικού του ΤΑΠΕΛ και οικονομική ενίσχυση θα λάβουν όσοι υπέστησαν βλαπτική μεταβολή ενώ θα αποζημιωθούν και όσοι καταθέσουν αγωγές- με ιδίους πόρους- και δικαιωθούν στα δικαστήρια.
Καταγγέλουμε την επικίνδυνη στάση της Νέας Έλξης και την προσπάθεια της στην ουσία να ακυρώσει – αμφισβητήσει το υπάρχον Οργανόγραμμα, λίγους μήνες πριν την μεταβίβαση των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato. Οργανόγραμμα που αύξησε τις θέσεις ευθύνης για την έλξη,Οργανόγραμμα με το οποίο ΠΕΤΥΧΑΜΕ την τοποθέτηση προσωπικού –ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ-σε έδρες μετά από 5 χρόνια, ΛΥΝΟΝΤΑΣ στην ουσία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη Διοίκηση του Σωματείου. Πρόκειται αναμφίβολα για τρομερά επικίνδυνη λογική.
Στις επικείμενες Ετήσιες Απολογιστικές Συνελεύσεις θα ενημερώσουμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ όλους τους μηχανοδηγούς για τις εξελίξεις και όσα ΠΕΤΥΧΑΜΕ  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα τελευταία 2 χρόνια.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ – ΑΠΡΙΛΗΣ 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.