Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση Σ.Σ.Π για την Πρωτομαγιά

ΑΘΗΝΑ,   27 /4 /2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Συμπληρώνονται φέτος 131 χρόνια από την ημέρα που εξεγέρθηκαν οι εργάτες στο ΣΙΚΑΓΟ το 1886, διεκδικώντας 8ωρη εργασία, αξιοπρεπή μεροκάματα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

ΤΙΜΟΥΜΕ τους νεκρούς της εργατικής τάξης στη Θεσσαλονίκη το 1936, τους 200 εκτελεσμένους κουμουνιστές στην Καισαριανή και όλους όσους ακολούθησαν μέχρι τις μέρες μας. Ξέρουμε ότι η μεγαλύτερη τιμή σ’ αυτούς είναι η αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης, Ε.Ε., και ΔΝΤ που μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, θέλουν την ανοχή και τη συνενοχή των εργαζομένων στα νέα μέτρα που έχουν συμφωνήσει και φέρνουν τις επόμενες μέρες.

Μέτρα που αφορούν τα εργασιακά, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τη μείωση των μισθών, την άγρια φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου και τη νέα επιδρομή στις συντάξεις, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, αποτελούν πρόκληση τα ψέματα και οι απάτες των κυβερνητικών στελεχών για δήθεν αντίμετρα και ανστιθαμιστικά ισοδύναμα.

Στόχος τους είναι να αποπροσανατολίσουν, να δημιουργήσουν αναμονή κι ελπίδα ότι κάτι αλλάζει, προκειμένου να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Την ανάπτυξη που προπαγανδίζουν, αφορά μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια και θα χτιστεί πάνω στην ακόμα πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και την φτηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Την ίδια ώρα, τα σύννεφα του πολέμου έχουν πυκνώσει στην περιοχή και εντείνονται οι συγκρούσεις με λεία μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές και τον έλεγχο στους δρόμους μεταφοράς, ενέργειας. Τα σύνορα ξαναχαράσσονται, οι λαοί μακελεύονται, ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους και θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο με τις ευθύνες της Κυβέρνησης να είναι τεράστιες, καθώς εμπλέκει τη χώρα μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.


Συνάδελφοι,

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά βαδίζοντας στο δρόμο που χαράκτηκε το 1886, και δεν είναι άλλος από το δρόμο του αγώνα, το μονόδρομο που υπάρχει για εμάς τους εργαζόμενους.

Αυτό είναι το νόημα ο διαχρονικός φάρος της Πρωτομαγιάς που όσο και να προσπαθούν να το αλλοιώσουν δεν θα τους επιτρέψουμε.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                                  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.