Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ποιες θα είναι οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο

Για τα κρίσιμα ζητήματα της «διαπραγμάτευσης» για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης μίλησε η
υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχουμε μία συμφωνία στα βασικά και δυσκολότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης-τις μεταρρυθμίσεις εντός του προγράμματος και μετά το τέλος του προγράμματος».
Όσον αφορά στο συνδικαλιστικό νόμο, η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι θα γίνουν κάποιες περιορισμένες αλλαγές που αφορούν στα λεγόμενα συνδικαλιστικά προνόμια, δηλαδή σε ζητήματα, κυρίως, των αδειών των συνδικαλιστικών μελών. «Αυτά τα ζητήματα θα λυθούν με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, αλλά, στην παρούσα φάση, δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή στο νόμο για την απεργία».
Σε σχέση με τα εργασιακά, η είπε ότι αυτό που μπόρεσε να πετύχει η ελληνική πλευρά είναι να σταματήσει την περαιτέρω απορρύθμιση του θεσμικού πλαισίου, καθώς υπήρχαν πολύ έντονες απαιτήσεις, κυρίως, από το ΔΝΤ, για να γίνει αυτή η απορρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.