Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Ιστορική συνάντηση Ελλήνων και Ιταλών μηχανοδηγών

Μια νέα περίοδος ξεκινά για τις σχέσεις των ελληνο-ιταλικών σιδηροδρομικών συνδικάτων, μετά την πρώτη επίσημη
συμφωνία για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Ferrovie Dello Stato Italiane και την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, μεταξύ  της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) και της Fast FerroVie, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αυτόνομες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ιταλίας.
Κοινή επιδίωξη των δυο συνδικάτων, όπως αποδείχτηκε από την σημερινή συνέντευξη Τύπου, αποτελεί η συνεισφορά των σιδηροδρομικών εταιρειών στην οικονομική ανάπτυξη των δυο χωρών και την παροχή προηγμένων μεταφορικών  υπηρεσιών, δίνοντας αξία στην εργασία και το ανθρώπινο δυναμικό.
Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ Κώστας Γενιδούνιας και ο γενικός γραμματέας της FastFerroVie Pietro Serbassi υπογράμμισαν την ανάγκη διατήρησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τη διασφάλιση των αναγκαίων εργασιακών δικαιωμάτων, ενάντια στο μισθολογικό ντάμπινγκ.
Παράλληλα, υποστήριξαν ότι, στο πλαίσιο της πλήρους απελευθέρωσης της ευρωπαϊκής σιδηροδρομικής αγοράς, δεν θα πρέπει να γίνουν εκπτώσεις, ούτε σε θέματα πιστοποιήσεων μηχανοδηγών και τροχαίου υλικού, ούτε σε θέματα υποδομής και ασφαλής κυκλοφορίας των τρένων.
Υπενθυμίζεται ότι, στην Ελλάδα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα περάσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στον όμιλο της FS, έναντι 45 εκατ. ευρώ.
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.