Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα 28/03/2017

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του ΟΣΕ γιατί σε παρέμβαση-ανακοίνωση του παραρτήματος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου Νομού Αχαΐας σχετικά με την καθυστέρηση της
ολοκλήρωσης των έργων της επέκτασης της γραμμής του Δικτύου Πάτρα-Αχαΐα, που θα εξυπηρετήσει το λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους αλλά και σε ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο όπως η μη καταβολή αναδρομικών και ένταξη συναδέλφων στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απαντά υπηρεσιακά με κλήση σε απολογίες, προσπαθώντας να καταργήσει τη συνδικαλιστική δράση και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.
Η στάση αυτή και τακτική της Διοίκησης του ΟΣΕ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής που η κυβέρνηση εφαρμόζει και ετοιμάζεται να νομοθετήσει στα πλαίσια της β΄ αξιολόγησης με την κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης, οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων.
            Η κατάργηση της συνδικαλιστικής πολιτικής δράσης είναι απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων-μονοπωλίων προκειμένου να έχουν ένα «σκλαβοπάζαρο» εργαζομένων χωρίς φωνή, χωρίς οργάνωση, για να εξασφαλίζουν ανενόχλητοι την κερδοφορία τους.
            Το πολιτικό τους προσωπικό από οποιαδήποτε θέση (π.χ. Διοικήσεις των Εταιρειών) τρέχει για να τους εξασφαλίσει τις απαιτήσεις του.
            Η Διοίκηση του ΟΣΕ προχωρά σε αυτή την ενέργεια για να ικανοποιήσει την απαίτηση του κεφαλαίου για τις ιδιωτικοποιήσεις κάθε μορφής στο Σιδηρόδρομο, όπως εξάλλου έκαναν και όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις.
Συνάδελφοι,
            Ουσιαστικός αντίπαλος σε αυτές τις πολιτικές είναι μόνο το ταξικό κίνημα, που δεν τρομοκρατείται και είναι αυτό που έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι για την οργάνωσή τους για να αναμετρηθούν με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, Εργοδοσίας.  
Το  ΠΑΜΕ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ στηρίζει και επικροτεί τη στάση των συνδικαλιστών του Παραρτήματος του Σ.Σ.Π, οι οποίοι έπραξαν το αυτονόητο και  καλεί όλους τους Σιδηροδρομικούς να σηκώσουν κεφάλι και να αντισταθούν οργανωμένα σε αυτές τις πολιτικές, να διεκδικήσουν και να πάρουν  πίσω τις μέχρι τώρα απώλειές τους, να αγωνιστούν για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους και να παλέψουν για Σιδηρόδρομο που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.
            Κλιμακώνουμε με νέους, πιο δυναμικούς αγώνες. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, κάνουμε στην άκρη τους ανθρώπους της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα. Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη 2017, ημέρα συνεδρίασης τους EUROGROUP, στην Αθήνα 6.30΄μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.