Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Την άμεση καταβολή του 25% ζητάει με επιστολή της η ΠΟΣ

Κύριοι,


Όπως γνωρίζετε το προσωπικό των Εταιρειών ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ αμείβεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου.

Η υπαγωγή στο Ενιαίο Μισθολόγιο πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, με δύο διαδοχικούς Νόμους, το ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α’) και το ν.4023/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄).

Παρά τη βούληση του νομοθέτη ο οποίος έθετε όριο μείωσης αποδοχών έως 25% αθροιστικά, για τους δύο νόμους, εν τούτοις πραγματοποιήθηκαν μειώσεις έως 25% σε κάθε εφαρμογή των δύο νόμων, δηλαδή δύο φορές έως 25%.

Το ζήτημα αυτό, απασχόλησε πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα όπου πέραν των δικαστικών δικαιώσεών τους στα διοικητικά δικαστήρια δικαιώθηκαν και από το Ελεγκτικό Συμβούλιο το 2014 και πρόσφατα από τον Άρειο Πάγο.

Παρά το ότι τόσο η Π.Ο.Σ. όσο και η Π.Ε.Π.Ε. έχουν δικαιωθεί πρωτοδίκως, σε πιλοτικές δίκες έναντι του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και παρά το ότι ο ΟΣΕ ύστερα από έγγραφο της Νομικής του Υπηρεσίας αναγνώρισε την υποχρέωσή του και με έγγραφο προς το ΥΠΜΕ με αριθ.πρωτ. 208954/26-3-2015 ζητά τη σύμφωνη γνώμη για τη λήψη απόφασης που δεν θα ζημιώνει περαιτέρω τον Οργανισμό από την καταβολή έντοκων αποζημιώσεων, εν τούτοις έως σήμερα δεν υπάρχει λύση με αποτέλεσμα όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθούν.

Η χρονοβόρα δικαστική διαμάχη καθώς τις αποφάσεις τόσο της Π.Ο.Σ. και του ΟΣΕ όσο και της Π.Ε.Π.Ε. κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν παραπέμψει για εκδίκαση σε Δευτεροβάθμιο επίπεδο θα επιβαρύνει υπέρμετρα και αναιτίως τις εταιρείες με την έντοκη καταβολή των ανωτέρω αποζημιώσεων.

Κατόπιν τούτων, και μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει τους εργαζόμενους, ζητάμε την άμεση επίλυση του ανωτέρω ζητήματος και είμαστε στη διάθεσή σας για τον τρόπο της επίλυσης με την προϋπόθεση ότι απαιτείται η άμεση καταβολή από τούδε και στο εξής προκειμένου να μην διογκώνονται οι ήδη συσσωρευμένες απαιτήσεις. -


Ο Πρόεδρος Ο Γενικός ΓραμματέαςΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.