Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ζητείται η αναβίωση του δρομολογίου Βόλου-Καλαμπάκας

Επαναλειτουργία του δρομολογίου Καλαμπάκα-Βόλος ζητά με ερώτηση του στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Μαγνησίας με τη ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος. Όπως αναφέρει ο Θεσσαλικός....
σιδηρόδρομος ιστορικά συνέβαλε στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας και μαζί η γραμμή Βόλου-Καλαμπάκας.
Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη γραμμή έπαψε να λειτουργεί με παράγοντες της Θεσσαλίας να υποστηρίζουν ότι η σύνδεση αυτή μπορεί να αναβιώσει σήμερα χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος ή επιπλέον προσωπικό. Όπως σημειώνει στο κείμενο του ο κος Μπουκώρος, υπάρχει αμαξοστοιχία του πρωινού δρομολογίου 590 που ξεκινά από την Καλαμπάκα και καταλήγει στη Λάρισα κάνοντας στάση για πολλές ώρες. Αυτο το δρομολοόγιο θα μπορούσε χωρίς επιβάρυνση της γραμμής ή άλλων δρομολογίων να συνεχίζει και να τερματίζει στο Βόλο.
Η αναβίωση του δρoμολογίου θα σήμαινε και την πλήρη επαναφορά του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου αλλά και την αναβάθμιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Βόλου ενώ θα συνέδεε το Βόλο με τη Δυτική Θεσσαλία με προφανείς στόχους τις εμπορευματικές μεταφορές λόγω του λιμένα Βόλου.
Αυτό που ουσιαστικά λέει ο βουλευτής είναι η αναβίωση ενός μεγάλου δρομολογίου που θα συνέδεε καθημερινά όλες τις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας, ένα είδος προαστιακού ή περιφερειακού δρομολογίου που θα προσέλκυε επιβάτες και αγαθά.
Η ερώτηση του βουλευτή είναι εάν προτίθεται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης να εξετάσει το ενδεχόμενο της έναρξης λειτουργίας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλου-Καλαμπάκας αναβιώνοντας ένα ιστορικό δρομολόγιο.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

1 σχόλιο:

  1. Απόλυτο δίκιο έχει ο κ. Μπουκώρος , αλλά και γενικότερα η σύνδεση Τρικάλων- Βόλου είτε σιδηροδρομικά ή και οδικά με το ΚΤΕΛ, είναι προβληματική.
    Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι για να έρθει κανείς από το Βόλο στα Τρίκαλα, το μεσημέρι με το τρένο, αν φύγει από Βόλο μετά τις 11:00 πρέπει να περιμένει στη Λάρισα( για να αλλάξει τρένο για Τρίκαλα) μέχρι τις 6:00 το απόγευμα!!!
    Επίσης υπάρχει δρομολόγιο από Βόλο για Λάρισα που φτάνει στη Λάρισα στις 6:15 το απόγευμα ενώ δεκαπέντε λεπτά πριν έχει ήδη αναχωρήσει το τρένο για Τρίκαλα, με αποτέλεσμα κάποιος που πηγαίνει Βόλο –Τρίκαλα να πρέπει να περιμένει μέχρι τις 7:25!!
    Όσον αφορά την οδική σύνδεση μέσω ΚΤΕΛ, γίνεται ακόμη μέσω…Δομοκού περίπου λες και δεν κατάλαβε κανείς ότι υπάρχουν υπερσύγχρονοι δρόμοι που συνδέουν τόσο Τρίκαλα- Λάρισα όσο και Λάρισα με Βόλο!!
    Ευχαριστώ
    Καρατώλος Γιώργος
    Τρίκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.