Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο σεβασμός το 2014.... έγινε απρέπεια το 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για σεβασμόςΑς συγκρίνουμε μερικά πράγματα στις προαγωγές τότε και τώρα. Αλλάζει λοιπόν όλο το σύστημα στο τέλος του 2013.
Γίνεται διαβούλευση και τα αποτελέσματα της διαδικασίας είναι να δημιουργηθούν 11 υπηρεσίες και 24 τμήματα, δεν καλύφθηκαν όλα τα τμήματα λόγω έλλειψης προσωπικού (έλλειψη που συνεχίζεται και σήμερα). 

Η συμμετοχή και η διαδικασία έφερε το θετικό αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση των προαγωγών. 

Συγκεκριμένα, η Αλεξανδρούπολη έγινε υπηρεσία κι εκεί τοποθετήθηκε ο συνάδελφος Αλεξάνδρου που βρισκόταν στην θέση με δικαστική απόφαση από το 2001. 

Στη Δράμα ο συνάδελφος Μπασδάνης (ως Υπηρεσία) τοποθετήθηκε όντας στον βαθμό από το 2006. Επίσης, στον Κόμανο (ως Υπηρεσία) τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Κωστάκης όντας στον βαθμό από το 2006. 

Στη Θεσσαλονίκη ο Πέτρος Τσέμτσης (ως Υπηρεσία) στον βαθμό από το 2004, ο Δημήτρης Λέφας στην υπηρεσία Βορείου Ελλάδος τροχαίου υλικού  από το 2006. Στον Βόλο (ως Υπηρεσία) ο Σακελαρόπουλος από το 2006. Στο Λειανοκλάδι ο Νώντας Θεοδωρόπουλος (ως Υπηρεσία) προϊστάμενος από το 2004. 

Στο ΜΑΙ ο Καπετανάκης, (ως Υπηρεσία) στον βαθμό από το 2004. Στο Κιάτο ο συνάδελφος Δημήτρης Κάσσης, Μηχανοστασιάρχης (ως Υπηρεσία) από το 2006. Και τέλος στο ”Πέτρινο” ο Νίκος Κουντούρης που έγινε προϊστάμενος Νοτίου Ελλάδος τροχαίου υλικού (ως Υπηρεσία) το 2014 .

Ας δούμε τώρα και τα τμήματα. Ξεκινάμε με αυτούς που ήταν από “ονομασμένοι” από τα έτη ‘04, ‘05, ‘06, ’07 μετά από συμβούλια προαγωγών (όπως και οι παραπάνω που στελέχωσαν τις υπηρεσίες): 
Θεωδωρίδης, Χατζηκωσταντίνου, Τοπαλιανίδης, Τσελέπης, Γιαννόπουλος, Τσετσέκος, Κωστόπουλος Γ. και Καταγής οι οποίοι είχαν όλοι πολυετή επιτυχημένη παρουσία στο βαθμό του Μηχανοστασιάρχη.

Πάμε τώρα σε αυτούς οι οποίοι έγιναν για πρώτη φορά το 2014: Στη Θεσσαλονίκη, ο Ναθαναηλίδης με δικαστική απόφαση από το 2004, στη Λάρισα ο Σκριμπόνης πρώτος στην επετηρίδα (τώρα έχει πάρει σύνταξη), στο Λειανοκλάδι ο Βασίλης ο Παλαιογιάννης πρώτος κι αυτός στην επετηρίδα (σήμερα έχει φύγει σε σύνταξη), στην Αθήνα οι Λιάπης, Ρόζος, Πράπας, Γιαννούτσος και  ο Γαργαλάκος. Οι πρώτοι τρεις είναι συνταξιούχοι και αν δεν άλλαζε ο νόμος για το ασφαλιστικό θα είχαν φύγει σε σύνταξη και οι υπόλοιποι. Επίσης στην Καρόλου ο Μιχάλης ο Σκορδιαλός που όμως “έφυγε” από κοντά μας νωρίς, στη Πάτρα ο Γερασιμόπουλος όντας κι αυτός στην ίδια σειρά με τους υπόλοιπους.

Δυστυχώς, η σύγκριση με το έγκλημα του σήμερα είναι συντριπτική! Όμως, ακόμα και με εκείνο το αποτέλεσμα -όπως άλλωστε και με πολλά άλλα- κάποιοι έχτισαν συνδικαλιστική καριέρα βασισμένη στο ψέμα και στις μισές αλήθειες. Τότε λοιπόν, υπήρξε σεβασμός στον συνάδελφο, ενώ σήμερα η “παρέα των έξι” τον κατάργησε. Ντροπή τους!

ΥΓ: Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ποίοι είναι αυτοί οι έξι : ο πρόεδρος της Τραινοσέ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η τριμελής επιτροπή και ασφαλώς ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.