Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Πάτρα : Η δικαστική απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις

1-1507-620x420
Ανάστατοι είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και του Ρίου, των οποίων οι περιουσίες έχουν δεσμευτεί.....
και απαλλοτριώνονται στο πλαίσιο των εργασιών της ΕΡΓΟΣΕ για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή.

Το Πολιτικό Εφετείο Πατρών εξέδωσε ως προσωρινή τιμή μονάδας σχεδόν το 50% απ” όσα ζητούσαν οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι επικαλούνταν συμβόλαια αγοράς που προσκόμισαν και άλλα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.
Οι 500 περίπου ιδιοκτήτες θεωρούν ότι η ΕΡΓΟΣΕ παίρνει τα ακίνητα μισοτιμής. «Η απόφαση αδικεί τους ιδιοκτήτες. Δεν έχει λάβει υπόψη καν τα συμβόλαια που κατατέθηκαν. Υπήρχαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι κάποια σπίτια αγοράστηκαν, για παράδειγμα, με 300.000 ευρώ και η αποζημίωση που ορίστηκε δεν ξεπερνάει τις 150.000» σχολιάζει η Κυριακή Αθανασιάδη, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας.
Το Δικαστήριο φαίνεται να περιορίστηκε στις τιμές της εκτιμητικής εκθέσεως της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία όμως έχει προηγουμένως απαλλοτριώσει ακίνητα στην Κόρινθο με υψηλότατες τιμές. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχαν κραυγαλέες αποκλείσεις μεταξύ των απαλλoτριώσεων που έγιναν στην Κόρινθο με εκείνες που προχώρησαν στη γειτονική Αιγιάλεια.
Η συνέχεια όμως της ιστορίας είναι δραματική, καθώς 800 περίπου ιδιοκτήτες ακινήτων από την Κόρινθο έχουν κληθεί να επιστρέψουν μέρος της αποζημίωσης που πήραν, καθώς η συναλλαγή έγινε με βάση τις προσωρινές τιμές του Πρωτοδικείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.