Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Χειρόφρενο τραβούν τα τρένα της Eurostar

Σε περικοπές θέσεων εργασίας και σε μείωση δρομολογίων των τρένων μεταξύ Λονδίνου και ηπειρωτικής Ευρώπης
φαίνεται πως προχωρά η Eurostar International Ltd, μετά από την πτώση της ζήτησης για ταξίδια η οποία προέκυψε μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο διαχειριστής των τρένων που διασχίζουν την σήραγγα της Μάγχης βρίσκεται σε συνομιλίες με τα συνδικάτα του Ηνωμένου Βασιλείου για να προχωρήσει στη μείωση 80 θέσεων εργασίας από διάφορα πόστα της επιχείρησης μέσω εθελουσίας εξόδου και εκπαιδευτικών αδειών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Τρίτη. Παρότι αρνήθηκε να παράσχει σημείωσε πως «Σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις ταξιδίων πρέπει να διαχειριστούμε προσεκτικά τα κόστη μας. Για το λόγο αυτό επανεξετάζουμε το μέγεθος και το σχήμα της επιχείρησής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Catherine Bayles αρνούμενη να προσφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις προγραμματισμένες αναθεωρήσεις του χρονοδιαγράμματος.
Να υπενθυμίσουμε πως στις 29 Ιουλίου η Eurostar είχε αναφέρει πως ο αριθμός των επιβατών σημείωσε μείωση της τάξης του 3% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ τα έσοδα διολίσθησαν κατά 10%  μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Στην μείωση των επιβατών και κατ’ επέκταση των κερδών συνέβαλαν και η ακύρωση των ταξιδιών αναψυχής σε Παρίσι και Βρυξέλλες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στις δύο πόλεις.
Η εισαγωγή μέσα στο έτος 10 επιπλέον συρμών e320 που κατασκεύασε η Siemens AG σημαίνει πως η Eurostar μπορεί να διατηρήσει τα συνολικά επίπεδα εξυπηρέτησης μειώνοντας ταυτόχρονα την συχνότητα των δρομολογίων, σύμφωνα με την Bayles. Τα νέα τρένα έχουν χωρητικότητα περίπου 900 ατόμων, σε σύγκριση με τα 750 που χωρούσε ο αρχικός στόλος.
Βέβαια, η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επηρέασε μόνο την Eurostar. Πολλές ακόμα ευρωπαϊκές ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν υποβαθμίσει τις προβλέψεις τους.
Η αεροπορική χαμηλού κόστους με έδρα την Ιρλανδία Ryanair, τη μεγαλύτερη αγορά της οποίας αποτελεί το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε αυτή την εβδομάδα πως η πτώση της στερλίνας την ωθεί σε αναθεώρηση των προβλέψεων του έτους, υπολογίζοντας πλέον κέρδη 7% έναντι 12% που είχε νωρίτερα προαναγγείλει.
Σε αντίστοιχες κινήσεις προχώρησε και η British Airways ιδιοκτήτρια της IAG Α.Ε. σημειώνοντας ότι οι εισπράξεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι λιγότερες των εκτιμήσεων όταν θα χρειαστεί να μετατραπούν σε ευρώ την ίδια στιγμή μάλιστα που οι ταξιδιώτες εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στις μετακινήσεις.
Παρομοίως και η EasyJet Plc, με έδρα το Luton, κοντά στο Λονδίνο, δημοσιοποίησε την πρώτη ετήσια πτώση των κερδών της από το 2009 υποδεικνύοντας ως υπαίτιους την πτώση της στερλίνας, το νομοσχέδιο των καυσίμων, τα οποία πληρώνονται σε δολάρια, και τα έξοδά της τα οποία υπολογίζονται σε ευρώ.
insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.