Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση ΠΕΠΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου μας με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ.Τσαλιδη και με τον πρόεδρο κ.Θεοχάρη. 
Τέθηκαν πολλά σημαντικά θέματα αλλά και θέματα που αφορούν  την καθημερινότητα της δουλειάς, το ζήτημα του εκλιπόντος συναδέλφου Χρήστου Τόλη, η ιδιωτικοποίηση και το οργανόγραμμα.

Αρχικά, για το άρθρο 10 (παράγραφος 2) της ΣΣΕ, δηλαδή τι προβλέπεται για τον Μηχανοδηγό μετά από ένα σιδηροδρομικό συμβάν. Ειπώθηκε ότι θα το εξετάσει ο σύμβουλος ώστε να ερμηνευτεί σωστά και να γίνει η απαραίτητη αποσαφήνιση.

Ιδιωτικοποίηση: ζητήθηκαν από το ελεγκτικό Συνέδριο κάποια επιπλέον στοιχεία για την εταιρεία από το ΤΑΙΠΕΔ. Οπότε, το θέμα είναι ακόμα σε εκκρεμότητα στο ελεγκτικό συνέδριο.

Ως προς το θέμα του αγαπητού συναδέλφου Χρήστου Τόλη, το σωματείο μας εξήγησε ότι το ατυχές συμβάν είναι δηλωμένο ως εργατικό ατύχημα με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τις υποχρεώσεις της εταιρείας. Προσκομίστηκαν, μάλιστα, έγγραφα από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσον αφορά την πρόβλεψη για διορισμό συγγενικού προσώπου από την οικογένεια του εκλιπόντος στην εταιρεία. Ο σύμβουλος θα εξετάσει σοβαρά το θέμα, εξετάζοντας αν ισχύει ακόμα ο σχετικός νόμος.

Εκπαίδευση βοηθών: για τους βοηθούς μηχανοδηγούς μάθαμε ότι περιμένουμε την μελέτη για το θέμα από τον ΟΣΕ.

Οργανόγραμμα: Έγινε μια μεγάλη κουβέντα, με το σωματείο μας να καταθέτει την γραπτή άποψη του επί του οργανογράμματος, εξηγώντας τους λόγους για κάθε προτεινόμενη αλλαγή. Η άποψη του συμβούλου είναι ότι οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες από την σημερινή πραγματικότητα. Εν αναμονή της επίσημης διαβούλευσης με την ΠΟΣ, να σημειώσουμε ότι υπήρξε διάσταση απόψεων.

Ως προς το προσοντολόγιο: η άποψη της διοίκησης είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας χωρίς παρέκκλιση. Ενώ ειπώθηκε ότι εξετάζεται η δημιουργία επιτροπής κρίσεων για τις όποιες ενδεχόμενες προαγωγές.

Ο σύμβουλος μας πληροφόρησε ότι έχει υπογράψει για την εγκατάσταση σύνδεσης ιντερνέτ σε τοπικά μηχανοστάσια.


Τέλος, έγινε κουβέντα για την τελευταία απροειδοποίητη επίσκεψη της διοίκησης στο ΜΑΙ και συζητήθηκαν τα συμπεράσματα που προέκυψαν ώστε να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.