Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Εκτός κυβέρνησης Θ. Δρίτσας – Χρ. Σπίρτζης; Η απάντηση του υπ. Ναυτιλίας

Τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Χρήστο Σπίρτζη έφερε ως παραδείγματα η ελβετική Neue Zürcher Zeitung (ΝΖΖ), ώστε να....
καταδείξει τι συμβαίνει, όταν μια κυβέρνηση, χωρίς να το θέλει, ωθείται σε ιδιωτικοποιήσεις. Ο αρθογράφος, μάλιστα, σχεδόν προεξόφλησε απομακρύνσεις των εν λόγω υπουργών, εν όψει ανασχηματισμού.
«Εάν ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εννοούσε τα δύο πείσμονα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όταν προειδοποιούσε αυτές τις ημέρες ότι το υπουργικό αξίωμα δεν είναι ένα αιώνιο καθήκον, θα φανεί στον αναμενόμενο ανασχηματισμό», σχολίασε ο Ελβετός αρθρογράφος. 
Σε σχετική ερώτηση, που δέχτηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0 της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε τα ακόλουθα:
«Είναι δύσκολο να διατυπώσω άποψη, γιατί όπως ακριβώς κι εσείς το διατυπώσατε, προκαλεί εντύπωση ένα τέτοιο δημοσίευμα ή μάλλον προκαλούν εντύπωση όλα αυτά τα δημοσιεύματα, όταν είναι βέβαιο, ότι δεν μεταφέρουν μια πληροφορία ή μια είδηση, αλλά μεταφέρουν τη βούληση κάποιων κύκλων. Αναρωτιέται κανείς ποιοι είναι αυτοί οι κύκλοι που επιχειρούν να διαμορφώσουν το κυβερνητικό σχήμα».
Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Δρίτσας έχει εναντιωθεί στις εξαγορές των ΟΛΠ και ΟΛΘ, σημειώνοντας – για πολλοστή φορά – ότι «η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού κατέληξε, μεταξύ πολλών άλλων συμβιβασμών, που αναγκαστήκαμε να κάνουμε και στην αποδοχή της ιδιωτικοποίησης εννέα επιχειρήσεων, που η πορεία ιδιωτικοποίησής τους, είχε ήδη δρομολογηθεί. Μεταξύ αυτών, ήταν το λιμάνι του Πειραιά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».
Metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.