Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τι συζητήθηκε στο Δ.Σ της ΠΕΠΕ

Αρχικά εγκρίθηκαν τα ΤΑΠΕΛ.
Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση επί της ημερήσιας διάταξης. 

Η υλοποίησή της ΣΣΕ προχωράει αργά καθώς δεν έχουν
εκδοθεί από τις νομικές υπηρεσίες οι απαραίτητες εγκύκλιοι. Ευελπιστούμε να πληρωθεί το προσωπικό με τις διατάξεις της νέας ΣΣΕ στις 27/10. 

Δεν υπάρχουν νεότερα από την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, το θέμα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναμένεται σχετική γνωμάτευση μέχρι τέλος του μήνα. 

Ως προς την εκπαίδευση των βοηθών μηχανοδηγών δεν υπάρχει κάποιο νεότερο, θα γίνει προσπάθεια μέσω εξώδικου για το θέμα, όμως οι κινήσεις του σωματείου πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές. Το θέμα θα λυθεί με πολιτική απόφαση.

Ως προς τα κυκλώματα εργασίας, ειπώθηκε από τον Πρόεδρο ότι υπάρχουν προτάσεις αλλά τίποτα το χειροπιαστό ακόμα. Εφόσον έρθουν νέα κυκλώματα το σωματείο θα τα μελετήσει και θα αποφανθεί για τις όποιες αλλαγές.

Οι πληροφορίες για τις προτάσεις της διοίκησης αναφέρονται σε αναδιοργάνωση υπηρεσιών στο Λειανοκλάδι και προσθήκη υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.  Επίσης, το πρόγραμμα των Χαλκίδων είναι έτοιμο και αναμένεται σύντομα να εφαρμοστεί. 

Επιπρόσθετα, προβλέπονται νέα υπηρεσία με διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη για τους βοηθούς, συγκεκριμένα, το 58/53 με μηχανοδηγό από το Λειανοκλάδι, παράλληλα με το 52/55 όπως είναι σήμερα με Μακεδόνα Μηχανοδηγό.

Εφαρμόστηκε μεν μια πρόταση που έδωσε λύση στο θέμα της Πάτρας αλλά δημιούργησε δε προβλήματα στους συναδέλφους της Τρίπολης. Υπάρχουν προτάσεις που λύνουν το πρόβλημα στην ομάδα εργαζομένων της Τρίπολης, με κάποιες εσωτερικές αλλαγές στις υπηρεσίες του προαστιακού.

Θα γίνει γράμμα για πολλοστή φορά για την τοποθέτηση επισκέπτη στον Παλιοφάρσαλο αλλά και για αντίστοιχα για τη Δράμα.

Θα γίνει γράμμα για μαθητεία των Μηχανοδηγών σε τροχαίο υλικό και σήραγγες. Θα εξεταστεί από οικονομικής άποψης πρόταση να προωθηθεί με πρωτοβουλία της ΠΕΠΕ ραδιοφωνικό σποτ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Ομόφωνα συμφωνήθηκε να βγει επιστολή-απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κατατέθηκαν δύο προτάσεις για προγράμματα κινητής τηλεφωνίας. Προκρίθηκε από την πλειοψηφία η πρόταση του συνεταιρισμού. Θα δοθούν και οι δύο προτάσεις στο προσωπικό.


Τέλος, συμφωνήθηκε να γίνει συνάντησή της τοπικής γραμματείας στο ΜΑΙ για να συζητηθούν θέματα του μηχανοστασίου, καθώς έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα και η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.