Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ο Προαστιακός Καλαμάτας πρέπει να λειτουργήσει και πάλι μόνιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για προαστιακός καλαμάταςΕνόψει του πανηγυριού της Μεσσήνης, θέλουμε να πιστεύουμε πως και φέτος θα λειτουργήσει ο Προαστιακός
Καλαμάτας. Ήδη ο ο Δήμαρχος Οιχαλίας έστειλε επιστολή προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ζητάει την λειτουργία του τρένου κατά την διάρκεια του πανηγυριού.

Η επιστολή του Δημάρχου Οιχαλίας:


Στις  26/7/2016 ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος απέστειλε επιστολή στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΕΝΟΣΕ κ.Τσαλίδη Φίλιππο με θέμα την επαναλειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτα- Διαβολίτσι κατά τη διάρκεια του πανηγυριού.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Κ. Διευθύνοντα Σύμβουλε,
Σας ενημερώνουμε ότι από τις 6/9/2016 έως και τις 10/9/2016 πραγματοποιείται στο Μελιγαλά το παραδοσιακό πανηγύρι. Κατά το διάστημα αυτό παρατηρείται μεγάλη επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή από επισκέπτες της Καλαμάτας αλλά και της Μεσσηνίας γενικότερα.
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών στην περιοχή μας, αλλά και για το γεγονός ότι το τραίνο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της περιοχής , παρακαλούμε όπως εγκρίνετε το αίτημα μας περί επαναλειτουργίας της γραμμής Καλαμάτα- Διαβολίτσι τη χρονική περίοδο από 5-10/9/2016 .»
Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να πούμε πως τώρα που αλλάζουν τα δεδομένα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την ιδιωτικοποίηση, θα πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (δήμος, περιφέρεια κλπ) να θέσουν το ζήτημα του Προαστιακού Καλαμάτας επί τάπητος για μόνιμη λειτουργία και όχι μόνο μία φορά το χρόνο κατά την διάρκεια της εμποροπανήγυρης. Η εμποροπανήγυρης ας είναι η αφορμή.

Το πανηγύρι της Μεσσήνης θα διεξαχθεί από 21-09-2016 έως και τις 27-09-2016. 

Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, τροχαίο υλικό υπάρχει, προσωπικό για να εργαστεί στην Καλαμάτα υπάρχει, ο κόσμος έχει δείξει ότι αγαπάει το τρένο, οπότε πρέπει να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες ώστε να δούμε και πάλι το τρένο να σφυρίζει καθημερινά στην Καλαμάτα.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.