Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Προχωρά το έργο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έρχονται "μπάρες" στο Μετρό

Προχωρά το έργο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έρχονται "μπάρες" στο ΜετρόΠροχωρά η υλοποίηση για το περίφημο ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά και τις μπάρες του Μετρό στις Συγκοινωνίες της Αθήνας.

Εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει η δοκιμαστική εγκατάσταση των ειδικών μηχανημάτων σε λεωφορεία της ΟΣΥ. Όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις που ήδη χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, με αυτό το μηχάνημα θα "διαβάζεται" η ειδική κάρτα που θα διαθέτουν οι επιβάτες, αναγνωρίζοντας αν ο κάτοχος έχει απλή χρέωση ή αν διαθέτει συνδρομή (μηνιαία ή μεγαλύτερη)
Μέσα στο καλοκαίρι η διοίκηση του ΟΑΣΑ προχώρησε στην ανάθεση παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για το έργο του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) σύμφωνα με απόφασή της.
Τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για το ΑΣΣΚ (ηλεκτρονικό εισιτήριο) θα παρέχει εξειδικευμένος εξωτερικός συνεργάτης έναντι τιμήματος 20.000 ευρώ.
Το έργο που βρίσκεται σε προχωρημένη φάση, θα συνεχίσει μέσα στο Φθινόπωρο με την εγκατάσταση των ειδικών θυρών ασφαλείας εισόδου-εξόδου στους σταθμούς του Μετρο (μπάρες) οι οποίες θα ανοίγουν αφού ο επιβάτες έχει "σκανάρει" την ειδική κάρτα του στο μηχάνημα μπροστά από αυτές.
Το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προβλέπει είσοδο από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία. Η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα στις αρχές του 2017.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.