Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Εντείνεται το θρίλερ για το Θριάσιο. Παράταση και σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Εντείνεται το θρίλερ για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο. Η ΓΑΙΑΟΣΕ εξετάζει δίμηνη παράταση στην κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο
Μαξίμου, καθώς ο εν λόγω διαγωνισμός χαρακτηρίζεται κρίσιμος για την ανάπτυξη των εγχώριων εμπορευματικών μεταφορών.  
Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση του Θριάσιου εμπορευματικού κέντρου είναι η αυριανή (31η Μαΐου), ωστόσο η ΓΑΙΑΟΣΕ αναμένεται να αποφασίσει δίμηνη παράταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κινέζοι της Cosco φαίνονται ενοχλημένοι από την καθυστέρηση των διαδικασιών για την μεταβίβαση του ΟΛΠ. Επιθυμούν, δηλαδή, να «ξεκαθαρίσει τελειωτικά» το τοπίο με τον ΟΛΠ και μετά να εξετάσουν εάν θα προχωρήσουν στην κατάθεση προσφοράς για το Θριάσιο Ε/Κ.
Επίσης, η κινεζική εταιρεία φέρεται να ζητά, μαζί με το εμπορευματικό κέντρο, και τον σταθμό διαλογής (σιδηροδρομικό terminal), το οποίο όμως η ΓΑΙΑΟΣΕ επιθυμεί να προκηρύξει σε ξεχωριστό διαγωνισμό.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δύο μεγάλα κοινοπρακτικά σχήματα έχουν συσταθεί για το Θριάσιο, με το ένα να αποτελείται από τις Cosco, Grivalia, Πανγαία και το άλλο από τις Goldair, ΕΤΒΑ, συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς και ευρωπαϊκό πολυεθνικό όμιλο.
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.