Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Νέα από την συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον κ. Σγουρίδη

Ενημερωμένος για αρκετά θέματα φάνηκε ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Σγουρίδης στην σημερινή συνάντηση με την ΠΕΠΕ, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Για το θέμα της Δράμας που προέκυψε στην συνάντηση με την ΠΟΣ και δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους Μηχανοδηγούς, ο Υφυπουργός τόνισε πως δεν υφίσταται πλέον τέτοιο θέμα, καθώς είχε λάθος πληροφόρηση.  Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά από τον Γραμματέα εδώ και 30 χρόνια το δόγμα που επικρατεί στην Έλξη, είναι ότι ΔΕΝ μεταφέρονται άνθρωποι, αλλά υπηρεσίες. Οπότε δεν τίθεται λόγος μεταφοράς των Μηχανοδηγών καθώς μπορούν να βρεθούν άλλες λύσεις.

Για την ΣΣΕ είπε πως θα πρέπει να περιμένουμε να τοποθετηθούν οι νέες Διοικήσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα αλλάξουν όλες οι Διοικήσεις. Παράλληλα εξήρε την μέχρι τώρα δουλειά του κ. Ζηλιασκόπουλου στην πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για τις προσλήψεις ήταν θετικός στο να γίνουν. Από το σωματείο του τονίστηκε ότι αυτές πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2016. Παράλληλα ο Υφυπουργός είπε πως πρέπει να προχωρήσουν και τα θέματα της επιστροφής των μεταταγμένων, των εσωτερικών μετατάξεων και το θέμα με τους ηλεκτροδηγούς της ΣΤΑΣΥ που θέλουν να έρθουν στην Έλξη. 

Είπε πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα το θέμα της εκπαίδευσης των Βοηθών Μηχανοδηγών σε Μηχανοδηγούς.

Για την ιδιωτικοποίηση είπε πως δεν βλέπει να προχωράει, και πως αν καταστεί άγονος ο διαγωνισμός θα πρέπει να εξεταστεί η αλλαγή των όρων. Επίσης είπε πως δεν θα χαθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων από μια ιδιωτικοποίηση.

Τέλος τόνισε πως η κατάσταση είναι δύσκολη για την πατρίδα και για τον Σιδηρόδρομο και ζήτησε την συνδρομή όλων στο να ξεπεραστούν τα πάρα πολλά εμπόδια που υπάρχουν.

Η συνάντηση όπως ήταν φυσικό δεν έβγαλε κάποιο νέο. Παραμένουν ανοιχτά όλα τα θέματα αιχμής όπως η ιδιωτικοποίηση, η μη υπογραφή σύμβασης, η ενίσχυση του κλάδου.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.