Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Νέα από το Δ.Σ. της ΠΕΠΕ

Η ενημέρωση έγινε από τον συνάδελφο Π. Θανασιά, μέλος του Δ.Σ της ΠΕΠΕ

Θεσσαλονίκη 27/10/2015
Εγκρίθηκαν τα ΤΑΠΕΛ. 

Δόθηκε επιπρόσθετα ένα πόσο έναντι αμοιβών για δικαστικές υποθέσεις σε δικηγορικό γραφείο. 
Θα δοθεί ένα ποσό από το ΤΑΠΕΛ για να προχωρήσει αγωγή διεκδικήσεων (να εξισωθούν ως προς το επίδομα σπουδών με τους ΤΕ) όσων μηχανοδηγών έχουν τελειώσει εξατάξιο Γυμνάσιο και σχολή εργοδηγών.


Οφείλει να γίνει οργανωμένα η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις υποθέσεις της υπερβάλλουσας μείωσης του 25% και του επικίνδυνου επιδόματος. 

Ο πρόεδρος στη συνέχεια ενημέρωσε για τα θέματα του ΔΣ. Μας τόνισε ότι μετά από επικοινωνία του με την κ. Πέρκα δεν υφίσταται θέμα -για την πολιτική ηγεσία τουλάχιστον- για κλείσιμο του μηχανοστασίου της Δράμας. Πάγια θέση όλων των παρατάξεων της ΠΕΠΕ είναι ότι δεν μπαίνουμε καν στην συζήτηση για την έδρα της Δράμας. 


Προτάθηκε η Συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. 
Αποφασίσαμε να συμπορευτούμε με τα ΜΜΜ σε οποίες κινητοποιήσεις αποφασιστούν να γίνουν. 


Εκκρεμεί δυστυχώς, το θέμα της βλάστησης πέριξ της γραμμής. 
Εκδόθηκαν τα διπλώματα της σειράς Μηχανοδηγών του 2013. 
Προκηρύχθηκαν οι θέσεις των διευθυντών ΔΙΚΑΜ, ΔΟΥ, ΔΑΣΦ. 
Οι Μηχανοδηγοί της Πάτρας θα πληρώνονται το ταξί από και προς το Κιάτο. 

Εισηγήθηκε να γίνει επιτροπή από όλες τις παρατάξεις για τον επανασχεδιασμό των κυκλωμάτων εργασίας. 

Ο γραμματέας τόνισε ότι υπάρχουν πολλά και σημαντικά θέματα ανοιχτά για τον κλάδο. Για αυτό και σήμερα αποφασίσαμε να γίνει σήμερα εκτάκτως το συμβούλιο, παρόλο που δεν υπήρξε διόρθωση της συκοφαντικής αναφοράς στο προσωπικό blog του προέδρου. 


Αναρωτήθηκε μάλιστα, γιατί δεν στοχοποιείται η κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την κατάσταση αλλά η ΠΟΣ. 

Τονίστηκε ότι πρέπει να ακολουθηθεί τακτική συλλογικής ενότητας εντός του σωματείου και με την Ομοσπονδία. 

Πρότεινε να γίνει την Πέμπτη 29/10 συνάντηση με τον διευθυντή ΔΙΚΑΜ για κυκλώματα, θέσεις ευθύνης και άλλα θέματα. 
Το θέμα της εκπαίδευσης των βοηθών Μηχανοδηγών πρέπει να τεθεί τώρα, επειδή οι διαδικασίες στην εταιρεία καθυστερούν χαρακτηριστικά. 


Εισηγήθηκε να γίνουν συναντήσεις με τους υπουργούς κ.Σπίρτζη (σύμβαση και προσλήψεις), κ.Κατρούγκαλο, κ.Πετρόπουλο (ασφαλιστικό), με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τέλος τον διευθυντή ΔΙΚΑΜ. 


Ο γραμματέας διαφώνησε με την νέα πρόταση κυκλωμάτων στον προαστιακό, καθώς θεωρεί ότι παραβιάζει την έως τώρα ισχύουσα εγκύκλιο.
Εισηγήθηκε επίσης καταγγελία στο ΣΤΕ του νόμου 4336. Για την παράταξη της Νέας Έλξης-Αναγέννησης οι συνελεύσεις είναι απολύτως θεμιτές. 


Τόνισε επίσης πως στις συνεργασίες με τα άλλα σωματεία λέμε ΝΑΙ, αλλά πρέπει να τονιστούν σαφώς οι ιδιαιτερότητες της εργασίας των Μηχανοδηγών, λόγω της κατάστασης του δικτύου. 



Συμφωνήθηκε η συμμετοχή της ΠΕΠΕ στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. 
Δεν λήφθηκε απόφαση για συμμετοχή στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Είναι ατομικά θέμα κάθε συναδέλφου, αν θα συμμετέχει ή όχι σε παραταξιακές συγκεντρώσεις. 
Συμφωνούμε είπε ως παράταξη στην πραγματοποίηση των συνελεύσεων αλλά αφού πρώτα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών του σωματείου που προτείνουμε. 


Ο αντιπρόεδρος δήλωσε ανοικτά υπέρ των συνελεύσεων και συμφώνησε ότι πρέπει να προηγηθούν οι απαραίτητες συναντήσεις πριν γίνουν οι συνελεύσεις, ειδάλλως οι συνελεύσεις θα είναι κενές περιεχομένου. 
Επιπρόσθετα, ζήτησε από τον πρόεδρο να συγκεκριμενοποιήσει τι εννοεί όταν θέτει ζήτημα στις επερχόμενες γενικές συνελεύσεις σχέσεων ΠΕΠΕ-ΠΟΣ. Δεν υπήρξε καμία σαφή απάντηση. 


Στη συνέχεια αναφέρθηκαν τυπικού ενδιαφέροντος θέματα, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα των βανδαλισμών στον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης. 
Αναφέρθηκε εκτενώς το πρόβλημα των προβληματικών ισόπεδων διαβάσεων στην γραμμή Θεσσαλονίκης-Δράμας, όπως και στη γραμμή Βόλο-Λάρισα. Επιπλέον, ζητήθηκε ενημέρωση για την πορεία της ηλεκτροκίνησης στην γραμμή του Βόλου. Αποφασίστηκε να γίνει το σχετικό εξώδικο. 


Όσον αφορά τα κυκλώματα εργασίας η μελέτη και η προετοιμασία των καινούργιων υπηρεσιών πρέπει να είναι ενδελεχής και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 


Τέλος, αποφασίστηκε να γίνουν γράμματα για την αίθουσα στην Πάτρα και για επιδιορθώσεις στα υπνωτήρια του Λιανοκλαδίου. 
Συμφωνήθηκε η πρόταση του γραμματέα να γίνουν ενέργειες για αλλαγές στο οργανόγραμμα. 


Η συνεδρίαση κύλισε σε ήρεμο κλίμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.