Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα από το Συνέδριο της ALE στην Ισπανία

Μαραθώνια η συνεδρίαση της ALE που έγινε σήμερα στην Μαδρίτη.
Δημιουργήθηκε μεγάλη κρίση και ένταση με πρόφαση την ελλιπή ενημέρωση και την συλλογική λειτουργία και αλληλεγγύη των μελών.

Μετά την επανεκλογή του Ισπανού στην προεδρεία υπέβοσκε μία διαρκής
αμφισβήτηση στο πρόσωπό του από τον άλλο υποψήφιο που ήταν ο Γερμανός πρόεδρος της GDL και από τους προσκείμενους σε αυτόν Ολλανδούς, Ελβετούς και Βέλγους.

Η κορύφωση ήρθε στο τωρινό συνέδριο της ALE με ανοιχτές αντιπαραθέσεις και προσωπικές επιθέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Λόγω της επίθεσης που δέχθηκε το προεδρείο, ο ένας εκ των αντιπροέδρων (Πολωνός), ανέφερε πως σκέφτεται ακόμα και να παραιτηθεί από την θέση του αντιπροέδρου, καθώς κατήγγειλε ότι έγινε συνάντηση των τεσσάρων στην Φρανκφούρτη για κοινή στάση εναντίων του προεδρείου του ALE και ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν εκλέχθηκε ο πρόεδρος ο Γερμανός.

Έγινε πολύ κουβέντα και για την εκμετάλλευση των προγραμμάτων της Ε.Ε. στα οποία μετέχουν Μηχανοδηγοί (όπως το STEP που συμμετέχει και η ΠΕΠΕ) και πως θα πρέπει να ενημερώνονται τα σωματεία.



Μετά την ένταση συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως η διασυνοριακη κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών και πως θα διασφαλιστεί η συμμετοχή κάθε κράτους, π.χ. Δανία - Σουηδία - Φινλανδία έχουν υπογράψει συμμετοχή 50 -50 και ότι τα ίδια ποσοστά θα πρέπει να ισχύουν στο μέλλον και στις άλλες χώρες.



Επίσης θα πρέπει να οργανωθεί σωστά το πως θα αμείβεται ο Μηχανοδηγός στα διασυνοριακά τρένα για να ξεπερασθεί η διαφορά μισθού που υπάρχει από κράτος σε κράτος.

Ο Ιταλός ανέφερε πως στην χώρα του υπάρχει ήδη διασυνοριακή κυκλοφορία.

Ο Ρουμάνος πρόεδρος υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρχει ενιαίος μισθός για όλους τους Ευρωπαίους Μηχανοδηγούς.

Έγινε λόγος και για την πρόταση που είχε γίνει από την ΠΕΠΕ στην προηγούμενη συνεδρίαση της ALE ως προς την αντιμετώπιση του Μηχανοδηγού μετά από οποιαδήποτε ατύχημα εμπλακεί και για το μετατραυματικό στρες. Έχει ετοιμασθεί από την ALE μια έκθεση που βαίνει προς την τελική επεξεργασία της για να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι να ισχύει το ίδιο για όλους τους Μηχανοδηγούς.

Στις 20/10/2015 έχει προγραμματισθεί συνάντηση του προεδρείου της ALE με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ε.Ε., αρμόδιο για τις συγκοινωνίες. Επίσης θα υπάρξει συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για τους Σιδηροδρόμους.

Δεν αποφασίσθηκε πότε και που θα διεξαχθεί το επόμενο συνέδριο της ALE.

Το blog των Μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.