Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

«Κλείνει» δημοσκοπικά τη διαφορά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Περιορίζεται η «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στα νέο γκάλοπ από Metron Analysis, Marc και MRB. Τρίτο κόμμα η ΧΑ, τέταρτο το Ποτάμι. Στο 4-5% το ποσοστό της ΛΑ.Ε.. Στο όριο εισόδου στη Βουλή οι ΑΝΕΛ.
Ποσοστό.....
29% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία τοποθετεί τη Νέα Δημοκρατία στο 27,8%.
Την ίδια στιγμή η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη βρίσκεται στο 4,1%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 8,3% και ακολουθεί το Ποτάμι με 6,7%. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν περνούν τον πήχη του 3% για είσοδο στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ποσοστά βγαίνουν με αναγωγή και στους αναποφάσιστους.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχει και η τάση της κοινής γνώμης έναντι των άλλων κομμάτων με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, αλλά και την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

MRB: Τι ποσοστά παίρνουν 8+1 κόμματα που «παίζουν» στην επόμενη βουλή

Προβάδισμα 2,2 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB στην εφημερίδα "Αγορά". 
Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,6% έναντι 27,4% για τη ΝΔ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν Ποτάμι με 6,7% και ΚΚΕ με 5,7%. Ποσοστό 5,7% λαμβάνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη ενώ η Λαϊκή Ενότητα λαμβάνει 5,1%. 
Στο 4,7% το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες προσγειώνονται στο 2,8% που εάν επαληθευτεί, τους αφήνει εκτός Βουλής. 
Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,9%.
Στην πρόθεση ψήφου, η "ψαλίδα" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι ακόμη μικρότερη, στη 1,8 μονάδα καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα λαμβάνει 24,6% έναντι 22,8 για τη ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,2%, το Ποτάμι με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,7%. Στο 4,7% το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων, στο 4,2% της ΛΑ.Ε., στο 3,9% του ΠΑΣΟΚ και στο 2,3% οι ΑΝΕΛ. 
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 38,1%, έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη (31,7%). Ωστόσο, ποσοστό 27,6% ψηφίζει "κανέναν από τους δυο". 

Μικρό προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Marc

Στις 2,2 μονάδες προσδιορίζει τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Marc, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 25,3% έναντι 23,2% για τη Νέα Δημοκρατία.
Η Λαϊκή Ενότητα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δείχνει να λαμβάνει ποσοστό 3,8%.
Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 5,8% ακολουθούμενη από την Χρυσή Αυγή με 5,5%. Στο 4,4% το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, στο 4,2% του ΚΚΕ και στο 3,8% η Ένωση Κεντρώων. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, πρώην κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνουν 3% περνώντας οριακά το όριο για είσοδό τους στη Βουλή. 
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 60,3% έναντι 19,4% της ΝΔ.
Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα με 50,9%, έναντι 49,1% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Ακολουθούν Σταύρος Θεοδωράκης με 42,9%, Φώφη Γεννηματά με 35,2%, Πάνος Καμμένος με 31,2%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 23,2%, Νίκος Μιχαλολιάκος με 11,4% και Παναγιώτης Λαφαζάνης με 11,4%.
Οι πολίτες δηλώνουν ότι προτιμούν μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας (33,7%), ενώ κυβέρνηση συνεργασίας με βάση το ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 17,2% και με βάση τη ΝΔ το 17,6%. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προτιμά το 14,4% και ΝΔ το 7,1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.