Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

"Αφρική το Πεδίον του Άρεως"

Πρόχειρα παραπήγματα από... κλαδιά, ανθρώπους να κοιμούνται κατά εκατοντάδες σε πλατείες χωρίς καμία πρόσβαση σε βασικές συνθήκες υγιεινής και κρατικούς αξιωματούχους να ρίχνουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες.


Μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Βενσάν Κοσετέλ, πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα μας σήμερα είναι χειρότερη ακόμα και από αυτή που επικρατούσε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

«Μπορώ να πω με σιγουριά ότι το 1950, μετά το τέλος του πολέμου, τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα», λέει ο Β. Κοσετέλ, ο οποίος, μιλώντας αποκλειστικά στη Realnews, κάνει λόγο για συνθήκες... Αφρικής, όσον αφορά τη διαβίωση των προσφύγων στη χώρα μας.

«Πήρα κάποιες φωτογραφίες με το κινητό μου. Οι εικόνες είναι απίστευτες, οι πρόσφυγες έχουν καλύτερη τύχη σε κάποιες χώρες της Αφρικής. Ειλικρινά, δεν πίστευα ότι αυτό που έβλεπα ήταν η Ευρώπη του 2015», αναφέρει ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, τονίζοντας πως η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την Ε.Ε. και τους διεθνείς οργανισμούς. 


Real news 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.