Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Συμφωνία στις ιδιωτικοποιήσεις και στο πρωτογενές πλεόνασμα

Σε κατ” αρχήν συμφωνία στο θέμα των ιδιωτικοποίησεων φαίνεται πως κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια συζητείται το φορολογικό.....

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά με επικεφαλής τον Νικόλα Θεοχαράκη, Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, συμφώνησε με τους εταίρους για την συμμετοχή του κράτους στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι Μαρία Δεναξά, αλλά διαφωνεί ως προς το πού θα πάνε τα χρήματα.
Επίσης, οι δύο πλευρές φαίνεται πως κατ” αρχήν συμφωνούν για το πρωτογενές πλεονασμα στο 1,2%-1,5%, που μπορεί να φτάσει και 2% για το 2016.
Στις διαπραγματεύσεις, τη δεύτερη μέρα στο Παρίσι, συμμετέχει και η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς συζητείται η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της υπηρεσίας αυτής.
Η ελληνική πλευρά διαπιστώνει πως οι διαπραγματεύσεις δειξάγονται σε θετικό κλίμα.
Εν τω μεταξύ, κατά την συνεδρίαση του Σαββάτου του Brussels Group αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του EuroWorking Group, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 22 Απριλίου, δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρήγα της Λετονίας.


ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.