Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Εξετάζουν την επιστροφή του τρένου στην Αργολίδα (video)

???????????????????????????????
Πρόσφατα κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή για την επαναλειτουργία των προαστιακών σιδηροδρομικών δρομολογίων Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο.
Την αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης και αφού συζήτησαν το θέμα στο ΟΣΕ, αποφάσισαν να βγάλουν ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζουν πως αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η γραμμή.


Επίσης στην ανακοίνωσή του ΟΣΕ γίνονται αναφορές στα έξοδα που απαιτούνται, έτσι ώστε να μπορέσει το τρένο να γυρίσει στην Αργολίδα.
Στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη είχαμε κάνει στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ εκτενές αφιέρωμα στη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο σταθμό του ΟΣΕ στο Άργος και είχαμε γυρίσει βίντεο, το οποίο δείχνει την παρακμή από το εσωτερικό του σταθμού.
Το βίντεο μπορείτε να το δείτε κάτω από την ανακοίνωση του ΟΣΕ για το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
- Με βάση το άρθρο 7 του ν.3891/04.11.2010 η αρμοδιότητα για την ανάπτυξη και οργάνωση των σιδηροδρομικών μεταφορών, ανήκει στην Σιδηροδρομική Επιχείρηση, (ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
- Ο Διαχειριστής Υποδομής, (ΟΣΕ), λαμβάνει υπόψη του οποιοδήποτε αίτημα σιδηροδρομικής επιχείρησης, (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και εκπονεί πλέγμα σιδηροδρομικών δρομολογίων για την εξυπηρέτηση επιβατικής ή εμπορευματικής μεταφοράς εφόσον συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, συστήματος σιδηροδρομικής υποδομής, και επάρκειας προσωπικού.
- Το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, για τους λόγους που παρατίθενται και στο κείμενο της Ερώτησης, αντιμετωπίζεται θετικά από τον ΟΣΕ. Προς τούτο έχουν καταγραφεί οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις της γραμμής, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφαλή χρήση της γραμμής, όταν αυτή ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει την αρμοδιότητα της λειτουργίας των δρομολογίων και την οικονομική διαχείρισή της.
- Για την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, από πλευράς υποδομής της σιδηροδρομικής γραμμής, απαιτείται συντήρηση και επισκευή εγκαταστάσεων της γραμμής (επιδομής και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων).
- Για την εν λόγω λειτουργία απαιτείται ένα κόστος συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής 50.000 € και ένα κόστος για την επισκευή και εγκατάσταση των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων περίπου 3.500.000 €. Για την κάλυψη του συνολικού κόστους συντήρησης και επισκευής, δυνητικά οι απαραίτητοι πόροι θα αναζητηθούν από κονδύλια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και από τον προϋπολογισμό του ΟΣΕ.
- Ο ΟΣΕ με ίδιους πόρους ολοκλήρωσε πρόσφατα την πλήρη ανάταξη των εγκαταστάσεων του Σ.Σ. Ναυπλίου, ο οποίος είναι εκ νέου έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία.
Δείτε το βίντεο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ από τον εγκαταλελειμμένο σταθμό του ΟΣΕ στο Άργος που έχει γίνει στέκι ναρκωτικών και σκουπιδότοπος.



*αναδημοσίευση από τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.