Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή της ΠΕΠΕ για συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοϊδη


                           
          ΠΡΟΣ: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
         ΚΟΙΝ: 1. Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
                       κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο
                   2. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων              
                       κ. Νικόλαο Σταθόπουλο

Κύριε Υπουργέ,

Το Σωματείο των Μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης), επιθυμεί να οριστεί συνάντηση μαζί σας για να εκθέσουμε θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις, μέσα από την πολιτική σας παρέμβαση. Θέματα
τα οποία καθυστερούν εδώ και αρκετά χρόνια, και η μη επίλυση αυτών θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην λειτουργία της εταιρείας αλλά και των μελών μας.
Τα θέματα προς συζήτηση είναι τα κάτωθι:
Τεράστια έλλειψη προσωπικού στον κλάδο (Μηχανοδηγοί).
Σήμερα τα κενά των οργανικών θέσεων είναι 150. Το αμέσως επόμενο διάστημα δηλαδή προς το τέλος του 2014 και στις αρχές του 2015, τα κενά των οργανικών θέσεων θα πλησιάσουν τα 200, λόγω πολλών συνταξιοδοτήσεων.
Η είσοδος στην παραγωγή ενός πιστοποιημένου μηχανοδηγού, απαιτεί τουλάχιστον ένα χρόνο. Η μεγάλη αύξηση των εμπορικών δραστηριοτήτων που σχεδιάζεται, δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν τώρα δε δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, με την πρόβλεψη για πρόσληψη 200 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, για να εκπαιδευτούν σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ν.3911.
Να γίνει άμεσα η επιστροφή των συναδέλφων που επιθυμούν και είχαν αποχωρήσει με το ν.3891 (9 έτοιμοι μηχανοδηγοί έχουν υποβάλλει αίτηση).
Ολοκλήρωση των εσωτερικών μετατάξεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και ακόμη δυνατότητα συμμετοχής εργαζομένων από τις εταιρείες Ομίλου ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά άλλων θεμάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας στο δίκτυο από τη συνέχιση (μικρών) προβλημάτων που χρονίζουν και τα οποία δυσχεραίνουν την εκτέλεση και την ασφαλή - ποιοτική μετακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ                                 ΣΠΥΡΟΣ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

*Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, μετά το αίτημα της ΠΕΠΕ ορίστηκε συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών την Τρίτη 7/10/2014 στις 12:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.