Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αύξηση πωλήσεων 16% για την Alstom στο α΄ τρίμηνο

Κατά 16% αυξήθηκαν οι πωλήσεις των τρένων της Alstom στο α΄ τρίμηνο, με την εταιρεία να παραμένει αισιόδοξη για τις προοπτικές της εν λόγω μονάδας, υπογραμμίζοντας την απόφασή της να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες μεταφορών και να πουλήσει τα ενεργειακά assets.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες της διπλασιάστηκαν στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου συμβολαίου

για τρένα, αξίας 8,20 δισ. ευρώ από τη Νότια Αφρική, αν και οι παραγγελίες για τις δραστηριότητες ενεργειακού εξοπλισμού, που αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων, υποχώρησαν 3%.

Οι παραγγελίες περιελάμβαναν και μια ύψους 4 δισ. ευρώ για 600 τρένα στη Νότια Αφρική, η οποία υπογράφθηκε νωρίτερα φέτος και θα αρχίσει να αποφέρει ρευστό στην Alstom από το 2015, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Kron σε conference CALL.

Οι πωλήσεις ενεργειακού εξοπλισμού υποχώρησαν 12% στη διάρκεια του τριμήνου, στα 2,85 δισ. ευρώ ενώ τα έσοδα από τις σιδηροδρομικές δραστηριότητες αυξήθηκαν 16%. Συνολικά οι πωλήσεις υποχώρησαν 4% στα 4,34 δισ. ευρώ. Αναλυτές της BANK of America Merrill Lynch ανέμεναν οι παραγγελίες να διαμορφωθούν στα 7,45 δις ευρώ και οι πωλήσεις στα 4,61 δισ. ευρώ.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.