Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε έναντι πινακίου φακής», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για το σιδηροδρομικό δίκτυο και τα δρομολόγια στη Φθιώτιδα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σχολίασε, σήμερα στη Βουλή, ότι «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε έναντι πινακίου φακής» και ότι η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας 10+5 ετών με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά ο ιδιώτης πρέπει, όταν παίρνει χρήματα για να κάνει δρομολόγια στις άγονες γραμμές, να τηρεί τις δεσμεύσεις του.

«Χαρίσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν είχατε και το μηχανισμό για να ελέγχετε εάν εκτελεί δρομολόγια στις άγονες γραμμές, για τα οποία παίρνει λεφτά κάθε χρόνο.

Οι προκάτοχοί μου υπέγραφαν χαρτιά, ότι έχουν εκτελεστεί τα δρομολόγια, επειδή έτσι τους είπαν”, σχολίασε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«Αυτό το αστειάκι και αυτό το έγκλημα, σήμερα τελειώνει. Διότι έχουμε καταλήξει με την Trenitalia σε ένα συγκεκριμένο πλάνο: Ναι κύριοι, θα παίρνετε τα 50 εκατ. το χρόνο για 10+5 χρόνια, όμως είστε υποχρεωμένοι να εκτελείτε τα δρομολόγια».

Σημειώνεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2020 έληξε η προηγούμενη σύμβαση ΥΔΥ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το ελληνικό δημόσιο. Λαμβάνοντας υπόψη τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας σύμβασης που βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη και για να εξασφαλιστεί επαρκής χρόνος για τη βελτιστοποίηση της σύμβασης, συμφωνήθηκε αμοιβαία να επεκταθεί η ισχύς της υφιστάμενης σύμβασης για ένα έτος, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.