Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Επιστολή του σωματείου ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ από 1/10/2021 που αφορά τις εταιρικές στολές

               ΑΘΗΝΑ  1/10/2021 

                                                                                                                   ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. :607

ΠΡΟΣ: 

1) ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

κ. LUCA ZUCCALA

2) ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

κ. ΛΥΤΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

3) ΔΑΔ

Κα ΠΡΩΤΟΓΕΡΑ ΖΩΗ

     Μετά την απόφαση  σα ,ς και άμεση έναρξη της για την προσέλευση στην υπηρεσία με εταιρικές στολές για το προσωπικό κίνησης και έλξης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω που νομίζουμε ότι  πρέπει να επιλυθούν άμεσα .

1.Οι μηχανοστασιακές εγκαταστάσεις όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί μηδαμινές έως ελάχιστες παρεμβάσεις  για το προσωπικό κίνησης και έλξης. Συνήθως είναι αλλαγές που  έχουν περιοριστεί στις αίθουσες  αναμονής .            Δυστυχώς δεν αναβαθμίστηκαν ή δεν κατασκευάστηκαν ποτέ εγκαταστάσεις για δημιουργία αποδυτηρίων για το προσωπικό κίνησης και έλξης.

Μην ξεχνάτε ότι στο προσωπικό κίνησης και έλξης υπάρχουν άνδρες αλλά και γυναίκες για τις οποίες πρέπει να προβλεφθούν ξεχωριστοί χώροι.

2 .Για τους χώρους μηχανεργοστασιών στους οποίους κινείται το προσωπικό έλξης οι εταιρικές στολές δεν προσφέρουν καμία προστασία .Όπως ίσως γνωρίζετε παλιότερα (και πέραν της εξαετίας)  στο προσωπικό έλξης  είχαν διανεμηθεί παπούτσια ασφαλείας ,γιλέκο ασφαλείας αλλά όχι ρούχα ασφαλείας.

     Στους συγκεκριμένους χώρους οι προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων προϋποθέτουν κατάλληλη ένδυση και υπόδηση για να αποφευχθούν εργατικά ατυχήματα .Το προσωπικό έλξης λοιπόν που κινείται σε αυτούς τους χώρους για ελιγμούς, εναποθέσεις συνθέσεων ,δημιουργία συνθέσεων κλπ έχει να αντιμετωπίσει ολισθηρές επιφάνειες, μειωμένο φωτισμό , ρύπους ,χρειάζεται να κάνει χειροκίνητες αποζεύξεις ,μικρές τεχνικές εργασίες που δεν είναι δυνατόν να γίνουν με εταιρικές στολές (οι οποίες το πιθανότερο είναι να καταστραφούν ) πόσο μάλλον δε όταν αυτές δεν έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους εμπορικούς συρμούς που συχνά απαιτούν τεχνικές εργασίες από τους μηχανοδηγούς  και απαραίτητη προϋπόθεση για αυτές είναι η ασφάλεια των εργαζόμενων όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία.

3. Η προμήθεια στολών από διάφορους προμηθευτές στο παρελθόν αλλά και τώρα  για τόσο μεγάλο αριθμό  προσωπικού παρουσιάζει τα συνήθη προβλήματα που επαναλαμβάνονται σε κάθε παράδοση.

 Α) Λάθος νούμερα σε πολλά ρούχα τα οποία πρέπει να αλλαχθούν με τα σωστά.

 Β) Συνάδελφοι είτε λόγω ασθένειας είτε λόγω απουσίας τους για μακρύ χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας δεν έχουν παραλάβει στολές ή δεν τους έχουν πάρει μέτρα.

4.Οι εταιρικές στολές προϋποθέτουν ένα σημαντικό μηνιαίο κόστος για τον εργαζόμενο ( καθαρισμός -συντήρηση)  ο οποίος στην παρούσα οικονομική κατάσταση  είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει .

     Για αυτό λοιπόν προτείνουμε την προσωρινή αναστολή της απόφασης σας και άμεση συνάντηση προς επίλυση των προβλημάτων τα οποία έχουν προκύψει.

     Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που  είναι εναρμονισμένες  με την ελληνική νομοθεσία σχετικά με  την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους των μηχανοστασίων  για το προσωπικό έλξης αλλά και για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι τις κίνησης διαχρονικά με τις εκάστοτε εταιρικές στολές .

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                  ΝΙΚ. ΛΑΖΟΥ                                  ΒΑΣ. ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ

septrainose.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.