Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Στα ίδια επίπεδα παρέμειναν τα έσοδα του ΟΣΕ το πρώτο εξάμηνο του 2019

Στα ίδια επίπεδα παρέμειναν τα έσοδα του ΟΣΕ το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του
2018.
Ο ΟΣΕ (μητρική εταιρεία) παρουσίασε έσοδα 11,8 εκατ., έναντι 11,47 εκατ. (δεν περιλαμβάνεται η κρατική επιδότηση). Η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων αφορά στα τέλη χρήσης της υποδομής.
Τα έσοδα από τέλη χρήσης υποδομής αφορούν το τέλος χρήσης της οικείας υποδομής από τις εταιρείες ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΣΤΑΣΥ που την χρησιμοποιούν.
Αντίστοιχα, τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών αφορούν κυρίως έσοδα από εκπαίδευση προς τρίτους, παροχή υπηρεσιών πληροφορικής, καθώς και ενοίκια κτιρίων και μεταφορικών μέσων.
Τέλος, τα έσοδα από τέλη χρήσεως υποδομής (ηλεκτροκίνηση) αφορούν έσοδα που τιμολογεί ο ΟΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην ΣΤΑΣΥ κατά τη μετακύλιση του κόστους ηλεκτροκίνησης.
Το έσοδο από πωλήσεις άχρηστου υλικού αφορά πωλήσεις παλαιών και απαξιωμένων αποθεμάτων.
Το ίδιο διάστημα, ως λοιπά έσοδα, ο Οργανισμός έλαβε επιχορηγήσεις 22,5 εκατ. και αναλογούσες στη χρήση επιχορηγήσεις 14,1 εκατ.
Οι επιχορηγήσεις δόθηκαν για τη συντήρηση και λειτουργία της υφιστάμενης σιδηροδρομικής υποδομής και τη διαχείριση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.