Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

«Θα βάλουμε μπροστά τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών», δήλωσε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών (video)

«Θα βάλουμε μπροστά τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών», δήλωσε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της
τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.
«Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις υποδομές. Το έχει παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε και από αυτό θα κριθούμε. Προεκλογικά δεν κάναμε μεγαλόστομες εξαγγελίες», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.
«Πιστεύουμε στα σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν. Καλό είναι, όταν εξαγγέλλουμε κάτι, να υπάρχει πολύ συγκεκριμένη μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας. Θα βάλουμε μπροστά τα πολύ μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών», συμπλήρωσε ο νέος υπουργός, σχολιάζοντας ωστόσο ότι, κατά μέσο όρο, δεν τηρούνται τα αρχικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων και αυτό είναι κάτι το οποίο θα τον απασχολήσει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών «πρέπει να γίνονται με χρονικό ορίζοντα 5ετιας, 10ετίας και 15ετίας. Επ’ αυτού έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις».
Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κουστούμι
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε ότι «κλείνει ένας πολυετής κύκλος στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με ένα μεγάλο εύρος έργων και θεσμικών αλλαγών».
Σημείωσε ότι «τα 4,5 χρόνια, από το ρόλο που είχε ο κ. Καραμανλής στην Αντιπολίτευση, ακόμη και σε περιόδους μεγάλης πολιτικής έντασης, υπήρξε μία συμπεριφορά ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.
Είναι χαρά για μένα, να παραδίδω το υπουργείο σε ένα άνθρωπο που αυτά τα χρόνια κράτησε μία τέτοια στάση»,  συμπληρώνοντας ότι “τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε καμία περιφέρεια, αλλά στον ελληνικό λαό”.
Ακολουθούν, αναλυτικά, τα όσα ειπώθηκαν στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.