Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Πάτρα: Τι γίνεται με την επέκταση του προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα-Από Οκτώβριο τα πρώτα δρομολόγια;

Πάτρα: Τι γίνεται με την επέκταση του προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα-Από Οκτώβριο τα πρώτα δρομολόγια;Άγνωστο παραμένει εάν τα δρομολόγια του Προαστιακού από την Πάτρα προς την Κάτω Αχαΐα προλάβουν το καλοκαίρι.
Παρά τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις, δεν φαίνεται να είναι εφικτή η άμεση έναρξη των δρομολογίων, ενώ είναι
χαρακτηριστικό ότι πλήρη άγνοια έχει το αρμόδιο πρακτορείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προς το οποίο απευθύνθηκαν συμπολίτες προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.
Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανέφερε συμπολίτης στη «Γ», όταν ρώτησε σχετικά υπάλληλο του πρακτορείου πότε θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια, πήρε την απάντηση: «Από Οκτώβριο και βλέπουμε».
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το σχεδιασμό για τα δρομολόγια, μετά τον σταθμό στον Άγιο Ανδρέα, οι νέες στάσεις που πρόκειται να λειτουργήσουν είναι: Ανθείας-Νέο Λιμάνι, Άγιος Γεώργιος-Ιτιές, Παραλία Πατρών, Μιντιλόγλι-Ροΐτικα, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Καμίνια, Αλισσός, Κάτω Αχαΐα.
Η διάρκεια του δρομολογίου, μέχρι την Κάτω Αχαΐα θα είναι περίπου 30 λεπτά. Θα πραγματοποιείται, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, ένα δρομολόγιο ανά ώρα και ανάλογα με την επιβατική κίνηση θα καθοριστεί και η ημερήσια συχνότητα του μέσου.
Η επέκταση του Προαστιακού αναμένεται να εξυπηρετήσει εκτός των άλλων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων της ΒΙΠΕ Πατρών καθώς και κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.
Ο Προαστιακός Πάτρας θεωρείται το πιο επιτυχημένο παράδειγμα στην Ελλάδα, έχοντας κερδίσει μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία διακινώντας στους συρμούς του, καθημερινά, περισσότερους από 8.000 επιβάτες.
gnomip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.