Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση ΠΕΠΕ - ΡΑΣ

Το Σωματείο μας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με την Πρόεδρο και εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα γύρω που απασχολούν τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

Έγινε συζήτηση  για την  αναγκαιότητα για την εκπόνηση διαδικασίας για την χορήγηση των πιστοποιητικών τύπου Β που θα πρέπει να  είναι κοινή για τους μηχανοδηγούς όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών, σύμφωνη με τις διατάξεις του Νόμου 3911/201 και με την συμμετοχή σε αυτήν του εκπαιδευτικού κέντρου του ΟΣΕ.

Συζητήθηκε ιδιαίτερα η διαδικασία για τις νέες υποδομές που δίνονται προς χρήση και στις οποίες θα πρέπει να εκπαιδεύονται οι πιστοποιημένοι μηχανοδηγοί πριν δοθούν στην κυκλοφορία.

Συζητήθηκε το ζήτημα της πιστοποίησης του τροχαίου υλικού που κυκλοφορεί ή πρόκειται να κυκλοφορήσει στην χώρα το επόμενο διάστημα με το Σωματείο μας να τονίζει την αναγκαιότητα (και βεβαιότητα)για την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων διατάξεων γύρω απο αυτήν.

Για το ζήτημα των εξετάσεων για τους εκπαιδευομένους μηχανοδηγούς των ΟΣΕ και ΣΤΑΣΥ θα υπάρξει ενημέρωση μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης τους για τις ημερομηνίες πραγματοποίησης των εξετάσεων.

Η Πρόεδρο της ΡΑΣ κ. Τσιαπαρίκου ενημέρωσε το Σωματείο μας για την επιτυχή κατάληξη των συζητήσεων μετά την καταγγελία σιδηροδρομικής εταιρείας για ζητήματα ανταγωνισμού, κατάληξη που θα βοηθήσει να ανοίξει ισότιμα και με κανόνες η σιδηροδρομική αγορά μετά  την συμφωνία των εμπλεκόμενων μερών. Το Σωματείο μας εκπροσωπόντας το σύνολο των  μηχανοδηγώνστην χώρα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτήν την κατάληξη.

Έγινε εκτενής συζήτηση για τα τελευταία σιδηροδρομικά συμβάντα και την ανάγκη ενίσχυσης των εποπτικών αρχών με προσωπικό για την διευρεύνηση τους, ενώ κοινή είναι η προσδοκία για την –όσο το δυνατό ταχύτερη- ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής.

Το Σωματείο μας στην συνάντηση τόνισε ότι θεωρεί απόλυτα κρίσιμο τον ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων τόσο για την τήρηση των Κανονιστικών Διαδικασιών στο σιδηροδρομικό περιβάλλον, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμούστην χώρα μας, ανταγωνισμός που δεν θα πρέπει  σε καμία περίπτωση να αφορά τα εργασιακά δικαιώματα των μηχανοδηγών αλλά την πραγματοποίηση επενδύσεων προκειμένου να αναπτυχθούν οι σιδηροδρομικές μεταφορές.

Σε αυτήν την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις που απασχολούν νέους μηχανοδηγούς προκειμένου αυτοί να ενταχθούν στο συλλογικό δίκαιο.

 

 

     Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ.Γραμματέας

 

    Κ.Γενιδούνιας                            Π. Μωραΐτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.