Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου της ΠΟΣ

Αθήνα,   14 / 11 / 2021

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
  
Στην τεραστίων διαστάσεων έλλειψη προσωπικού αποδίδει την αναστολή λειτουργίας του Σταθμού του Βόλου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Σπύρος Πατέρας, χρησιμοποιώντας για επικοινωνιακούς λόγους τη λέξη υποστελέχωση στο άρθρο που φιλοξενούν τα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ NEWS» ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. 

Σήμερα στον ΟΣΕ υπηρετούν 880 εργαζόμενοι έναντι 2.100 περίπου Οργανικών Θέσεων, οι οποίοι καλούνται καθημερινά σε υπερεργασία προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Σιδηροδρόμου. 

Αυτούς τους εργαζόμενους και συγκεκριμένα την ειδικότητα των Σταθμαρχών - που υφίσταται όπου ανά τη γη υπάρχει Σιδηρόδρομος - ο Διευθύνων Σύμβουλος τους χαρακτηρίζει υποτιμητικά «τροχονόμους». 

Με τη φράση «όταν ξέρεις το δρομολόγιο δε χρειάζεσαι τροχονόμο» δηλώνει την παντελή άγνοιά του για το πώς λειτουργεί ο Σιδηρόδρομος. Οι πιστοποιημένοι στο δίκτυο Μηχανοδηγοί δεν ξέρουν το δρομολόγιο που εκτελούν; 

Αν δεν πρόκειται περί λάθους, τότε μιλάμε για απύθμενο θράσος καταδεικνύοντας παράλληλα μια φεουδαρχική νοοτροπία έναντι των εργαζομένων που διέπει τον «υποτιθέμενο» Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ. 

Εμείς, του επιστρέφουμε το χαρακτηρισμό δηλώνοντας ότι ο ΟΣΕ χρειάζεται κατεπειγόντως προσλήψεις προσωπικού πέραν του ότι χρειάζεται και Διοίκηση και Διευθύνοντα Σύμβουλο που δεν θα δημιουργούν αλλά θα λύνουν τα προβλήματα, και δεν χρειάζεται ταχυδρόμους που μεταφέρουν απλά τα ζητήματα (αν και όπως τα μεταφέρουν) σε ένα Υπουργείο στο οποίο κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον ΟΣΕ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.