Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Καραμανλής: «έφτασε η ώρα του σιδηροδρόμου»

Στο πρόγραμμα των σιδηροδρομικών έργων που μελετά και σχεδιάζει το υπουργείο αναφέρθηκε ο Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, ύψους 3,3 δισ. € που θα αλλάξει τον χάρτη των μεταφορών.


«Έφτασε η ώρα του σιδηροδρόμου», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι σιδηρόδρομος σημαίνει ασφάλεια, ανάπτυξη, ταχύτητα, σεβασμό στο περιβάλλον, πρόοδο και ποιότητα ζωής.


«Το πρόγραμμά μας προβλέπει τη σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με 6 μεγάλα μας λιμάνια: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαύριο, Ραφήνα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη», επεσήμανε ο υπουργός Μεταφορών.


Στα σιδηροδρομικά έργα περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου και η εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτροκίνησης σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών, με έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 700 εκατ. €.


Το υπουργείο προχωρά σε επανεκκίνηση των συμβάσεων για την εγκατάσταση ειδικών σιδηροδρομικών συστημάτων στη γραμμή «Αθήνα -Θεσσαλονίκη - Προμαχώνα», με στόχο τη μείωση της διαδρομής Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 15’.
moveo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.