Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου Λαρισαϊκού

Αθήνα 15/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Η διορισμένη διοίκηση του ΟΣΕ εναρμονίζεται με τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στο θέμα της σχέσης εργασίας
των εργαζομένων. Κάνοντας χρήση του διευθυντικού δικαιώματος, αποφάσισε παρά τις βεβαιώσεις για το αντίθετο, να φέρει εργαζόμενους ως φύλακες ισόπεδων διαβάσεων με σύμβαση δίμηνη των 500 ευρώ. Άνοιξε έτσι διάπλατα η αυτοαποκαλούμενη αριστερά τον δρόμο για τέτοιου τύπου συμβάσεις και τον σιδηρόδρομο.  Χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση, αναθέτει στους νέους αυτούς εργαζόμενους την ευθύνη φύλαξης των διαβάσεων, με κίνδυνο λόγω απειρίας να υπάρξουν σοβαρότατα ατυχήματα. Τι θα προλάβει κάποιος να μάθει και τι να αποδώσει σε 60 μέρες που διαρκεί η σύμβαση του;
      Η ανευθυνότητα τους συνοψίζεται στην φράση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα ενώπιον  της ΠΟΣ και εκπροσώπων του ΣΣ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ (.. έλα μωρέ φύλαξη θα κάνουν, σιγά…).
      Ο οργανισμός για να λειτουργήσει , να έχει μέλλον αλλά και ασφαλείς υπηρεσίες προς τον λαό και την κοινωνία πρέπει να απασχολεί εργαζομένους με σταθερή σχέση εργασίας, πλήρη μισθό, με πλήρη ωράριο και ασφαλιστικά δικαιώματα και φυσικά καλά εκπαιδευμένο.
       Ενώ υπάρχουν διαδικασίες fast track   για όλα τα ζητήματα οι συνάδελφοι του ΟΣΕ εργάζονται χωρίς  Ατομικά Μέσα Προστασίας.   Δεν ζητήθηκε η εξαίρεση των μετακινήσεων στον ΟΣΕ για τους συναδέλφους όπως είχε γίνει στα καζίνο. Καταργεί προϋπηρεσία 25 ετών και 30 ετών για τους οδηγούς των Δρεζινών. Παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας στην κυκλοφορία( όπως στο Λάρισα-Βόλος από 80km/h  στα 120km/h).  Παραβιάζεται η ασφάλεια εργασίας στον σταθμό του ΑΙΡ  για τους συναδέλφους των ελιγμών.
      Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά κινεί τον υπηρεσιακό μηχανισμό απέναντι στους συναδέλφους όταν αγωνίζονται για δίκαια αιτήματα όπως Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  της ΕΕΣΣΤΥ το καλοκαίρι.    
      Ποιος θα μας δώσει μία απάντηση σε όλα αυτά; Σε τι εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο οι  παραπάνω ενέργειες;
       Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με διαφανής όρους και με εργασιακά δικαιώματα.
 


                                                                               ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ TOY ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.