Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ερώτηση Μανιάτη στη Βουλή για «φωτογραφικές προσλήψεις» από τον ΟΣΕ στην Περιφέρεια Αττικής

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής καθ. Γιάννης Μανιάτης, προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζη και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα. Μ.
Ξενογιαννακοπούλου, εγείροντας θέμα διαφάνειας στις προσλήψεις με «μπλοκάκι» από τον ΟΣΕ στην Περιφέρεια Αττικής. Αναλυτικά:
Θέμα: «Φωτογραφικές προσλήψεις με «μπλοκάκι» από τον ΟΣΕ στην Περιφέρεια Αττικής»
Κύριοι Υπουργοί,
πολλά ερωτηματικά προκύπτουν για 6 μέχρι σήμερα ατομικές αποφάσεις πρόσληψης που υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Θεοχάρης, από 23 Οκτωβρίου μέχρι 1 Νοεμβρίου 2018.
Συγκεκριμένα, με ακριβώς όμοιες αποφάσεις, που έχουν ως κοινό αντικείμενο «Ανάθεση Παροχής Υπηρεσιών για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων», γίνεται ανάθεση υπηρεσιών για δύο μήνες (γνωστή διαδικασία «μπλοκάκι») σε έξι κατοίκους της Αττικής, πέντε εκ των οποίων είναι κάτοικοι της εκλογικής περιφέρειας του κ. Χρ. Σπιρτζη, την Περιφέρεια Αττικής.
Η διαδικασία αυτή βρίσκει αντίθετους όλους τους εργαζόμενους του ΟΣΕ, αλλά και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της, δηλαδή εάν συγκεκριμένα «δημιουργεί προϋπηρεσία» για προβάδισμα των συγκεκριμένων προσληφθέντων σε μελλοντικές προσλήψεις μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος από τον ΟΣΕ ή άλλους οργανισμούς.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
1. Ποιος είναι ο αριθμός των προσλήψεων από τους εποπτευόμενους οργανισμούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο μέσα στο 2018;
2. Πόσοι έχει σχεδιαστεί να προσληφθούν με τον ίδιο τρόπο, με δίμηνες συμβάσεις απασχόλησης, κι αυτή η διαδικασία καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας ελέγχου των ισόπεδων διαβάσεων;
3. Θα αποκτήσουν οι προσληφθέντες με αυτό τον τρόπο προνομιακή μοριοδότηση έναντι άλλων σε μελλοντικές προσλήψεις από τον ΟΣΕ, ή άλλους εποπτευόμενους οργανισμούς από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.