Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση Σ.Σ. Πελοποννήσου για το Πολυτεχνείο


ΑΘΗΝΑ, 17 / 11 / 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Το σύνθημα του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
 μετά από 45 χρόνια είναι επίκαιρο.
Το σύνθημα των φοιτητών και των εργαζομένων ενάντια στη χούντα και στο φασισμό μιλούσε για ψωμί δηλαδή για ελεύθερη
πρόσβαση με δημοκρατικές διαδικασίες για όλους στην εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρόσβαση στην υγεία. Μιλούσε για ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, για τα παιδιά όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Μιλούσε για ελευθερία της πολιτικής συνδικαλιστικής και ιδεολογικής έκφρασης. Κατοχύρωση συνταγματική των φοιτητικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ελεύθερων διαπραγματεύσεων σε όλους τους τομείς. Σεβασμό στην αντίθετη άποψη τέλος στη λογοκρισία τέλος στο ρατσισμό από όπου κι αν προέρχεται. Ένα σύνθημα πολλές έννοιες. Που στα χρόνια των μνημονίων και των λαϊκιστών ευτελίστηκαν.
Προσπαθούν να μας πείσουν με ιδεοληψίες ότι είναι για το καλό μας.
Ο αγώνας όμως για δημοκρατία και ελευθερία είναι διαρκής. Η νεολαία μας η καλύτερα εκπαιδευμένη γενιά της χώρας που φεύγει στο εξωτερικό πιστεύουμε ότι θα αγωνιστεί για τα αυτονόητα του 20ου αιώνα που είναι επίκαιρα όσο ποτέ και στον 21ο αιώνα.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Ο αγώνας του Πολυτεχνείου δυστυχώς δεν έχει δικαιωθεί ακόμα και χρειάζονται κοινοί αγώνες για να επιτευχθεί αυτό.  
Το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο του αγώνα και της ταξικής ενότητας των εργαζομένων, ώστε να οργανώσουμε την πάλη ενάντια συνολικά στη βάρβαρη εκμεταλλευτική πολιτική της Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Κεφαλαίου και να μην συμμετέχουμε στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΡΤΕΑΣ
            ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                           ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.