Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Τον Μάρτιο εκκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες στο Θριάσιο Ε/Κ. Αρχές του 2020, σε λειτουργία οι πρώτες αποθήκες 20.000 τμ

Τον Μάρτιο του 2019 εκτιμάται ότι θα εκκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών, το οποίο θα υλοποιηθεί από την εταιρεία
«Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο ΑΕ» (ΘΕΚ ΑΕ), συμφερόντων ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και Goldair.
Του Φώτη Φωτεινού
“Οι κατασκευαστικές εργασίες για τη λειτουργία των πρώτων αποθηκών, επιφάνειας 20.000 τ.μ., αναμένεται να διαρκέσουν 9-12 μήνες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αρχές του 2020 το Θριάσιο Ε/Κ θα λειτουργεί εμπορικά”, αναφέρουν στο metaforespress.gr υψηλόβαθμα στελέχη της Goldair.
Ακολούθως, έως τα τέλη του 2020 / αρχές του 2021 θα έχουν κατασκευαστεί επιπλέον αποθήκες 100.000 τ.μ.
Σημειώνεται ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι μέτοχος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, σε ποσοστό 65%.
Η σύμβαση παραχώρησης 588 στρεμμάτων για 60 χρόνια υπογράφηκε μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ και της εταιρείας Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο ΑΕ, την οποία έχουν συστήσει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ που συμμετέχει με 80% και η Goldair που συμμετέχει με 20%.
Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με ίδια συμμετοχή της εταιρείας «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο ΑΕ» και με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς.
Για 50 χρόνια, θα εισπράττεται ποσοστό επί του τζίρου 2,51% ετησίως και ποτέ κάτω του ελάχιστου εγγυημένου τιμήματος, το οποίο για τα πρώτα χρόνια της επένδυσης θα είναι 350.000 ευρώ ανά έτος και τα τελευταία χρόνια της επένδυσης 450.000 ευρώ ανά έτος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, το άθροισμα της παρούσας αξίας ετήσιου εγγυημένου ανταλλάγματος θα είναι περίπου 6.200.000 ευρώ.
Η παραχώρηση του Θριασίου Ε/Κ ιδιωτών «συμπαρασύρει» και την παραχώρηση του Διαμετακομιστικού Κέντρου του Θριασίου, έκτασης 1.450 στρεμμάτων, το οποίο είναι υπό τη διαχείριση του ΟΣΕ.
Το έργο αυτό θα προκηρυχθεί με ΣΔΙΤ, με αντικείμενο την ανάπτυξη της σιδηροδρομικής υποδομής και των εγκαταστάσεων για τον «Φορέα Διαχείρισης», έργο που πρόσφατα επιθεώρησε η Ευρωπαία Επίτροπος, Κορίνα Κρέτσου.
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.