Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση για την δικαστική διεκδίκηση των επιδομάτων (13ος-14ος μισθός)

Συνάδελφοι, συναδέλφισες 

έπειτα απο επικοινωνία με το Δικηγορικό γραφείο που συνεργάζεται το Σωματείο μας με επιτυχία για όλες τις υποθέσεις (25%- επικίνδυνο κτλπ) για το κόστος
για τις αγωγές για την περικοπή των 
Δώρων και του επιδόματος αδείας απο το 2013 και ένθεν (1000 Ευρώ για κάθε χρονιά μέχρι το 2016), για τα εν ενεργεία μέλη του Σωματείου θα εξεταστεί στο επόμενο ΔΣ, η δυνατότητα να καλυφθεί εξ ολοκλήρου απο το ΤΑΠΕΛ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση , για το θέμα της δικαστικής  διεκδίκησης των Δώρων 
α. οι επικαλούμενες δικαστικές αποφάσεις προέρχονται απόπρωτοβάθμια δικαστήρια (κυρίως αφορούν εργαζόμενους σε Ο.Τ.Α. με  με σχέση ιδιωτικού δικαίου κτλπ), 
β.οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί δεν είναι τελεσίδικες.
Γ. Για τους συνταξιούχους ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, κλπ.), έχουν εκδοθεί οι υπ’ αριθ. 2287-2290/2015 αποφάσεις του ΣτΕ, με τις οποίες κρίθηκε ότι οι περικοπές είναι αντισυνταγματικές. Η αντισυνταγματικότητα ισχύει αναδρομικά μόνο για όσους είχαν ήδη ασκήσει αγωγές πριν την έκδοση των εν λόγω αποφάσεων. Σε περίπτωση δε, ασκήσεως αγωγών μετά την έκδοση των ως άνω αποφάσεων, η αντισυνταγματικότητα ισχύει από την έκδοση της απόφασης και εφεξής.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τα δικαιολογητικά που ίσως χρειαστούν για την δικαστική διεκδίκηση της υπόθεσης.
Τέλος, όπως ενημερωθήκαμε, ο Άρειος Πάγος δεν έχει ακόμα εκδώσει την απόφαση για την παράνομη διπλή παρακράτηση του 25% μετά την προσφυγή του Σωματείου μας, απόφαση  που αναμένεται με ενδιαφέρον απο όλους τους σιδηροδρομικούς .
Μόλις αυτό συμβεί θα υπάρξει άμεση ενημέρωση .


Το ΔΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.