Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Πάτρα: Ο κόσμος χρησιμοποίησε τα τουριστικά του ΟΣΕ αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Πάτρα: Ο κόσμος χρησιμοποίησε τα τουριστικά του ΟΣΕ αλλά τα προβλήματα παραμένουν«Ο βασιλιάς (Προαστιακός) χάνεται, ζήτω ο βασιλιάς (ΟΣΕ)». 

Κάπως έτσι θα πρέπει να περιγραφούν τα συναισθήματα των χρηστών του Προαστιακού από την ανατολική περιοχή της Πάτρας - Ρίο, Ακταίο, Καστρίτσι και Αγιο Βασίλειο.

Πολλές εκατοντάδες κατοίκων απώλεσαν, από χθες, το αγαπημένο τους τρενάκι και υποχρεούνται πλέον να μεταφέρονται με τουριστικά λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το ξήλωμα της παλιάς μετρικής γραμμής, με σκοπό την έναρξη του έργου κατασκευής της νέας, διπλής και ηλεκτροκίνητης, προχωρά ήδη προς το Ρίο και είναι αυτό που επέβαλε τη λήξη της σύνδεσης με το τρενάκι. Χθες, πρώτη ημέρα διακοπής του Προαστιακού προς Ακταίο και Αγ. Βασίλειο, δύο λεωφορεία κινούνταν συνεχώς, απο τις 6:00 πο πρωί έως τις 11:00 το βράδυ, προς αντίθετες κατευθύνσεις, αντικαθιστώντας το δρομολόγιο του σιδηροδρόμου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο κόσμος «ψήφισε» τον σιδηρόδρομο, δείχνοντας την προτίμησή του στην εναλλακτική μεταφορά, με τα λεωφορεία.

Δυστυχώς η… «ψήφος» προτίμησης του κόσμου δεν αρκεί, καθώς - από εδώ και στο εξής - η λειτουργία του Προαστιακού αναμένεται να είναι προβληματική. Μια σειρά από ζητήματα, άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, παραμένουν άλυτα.

Του ΠΑΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.