Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Αθ. Σχίζας: Εκκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες στο Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο

Στην ανάπτυξη μεγάλων σιδηροδρομικών σταθμών, τα οποία θα φιλοξενούν εμπορικά κέντρα και στη δημιουργία Εμπορευματικών Κέντρων συνδυασμένων μεταφορών,
στοχεύει, μεταξύ άλλων, η ΓΑΙΑΟΣΕ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αθανάσιο Σχίζα.
Στο κομμάτι των Εμπορευματικών Κέντρων, ο κ. Σχίζας δήλωσε, στο πλαίσιο του 2ΟΥ Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών ότι «στόχος είναι να ξεκινήσουμε αρχικά με την ανάπτυξη του Θριασίου Πεδίου», ένα έργο έκτασης 588 στρεμμάτων και προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.
Όπως είπε, το αμέσως προσεχές διάστημα θα ληφθεί η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε ακολούθως, η σύμβαση να οδηγηθεί στη Βουλή. Στόχος είναι εντός Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου να εκκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.
Αναφορικά με το Εμπορευματικό Κέντρο στο Στρατόπεδο του Γκόνου, στην Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ υπογράμμισε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο στάδια.
Υπενθύμισε ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 10 Ιουνίου, ενώ στόχος είναι στα τέλη του 2018 να ανακηρυχθεί ο επενδυτής.
Κατά τον ίδιο, το έργο θα προσφέρει απασχόληση σε 3.000 άτομα, με μια εκτίμηση να ξεπεράσουν τις 7.000. Σχολιάζοντας την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος, δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος.
Αντίστοιχα, αναφερόμενος στο Εμπορευματικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Σχίζας δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι έως το τέλος του 2018 να έχουν κατατεθεί δεσμευτικές προσφορές.
Πέραν αυτού, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη Εμπορικών Κέντρων σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε, «Έχουμε επιλέξει δύο σημεία. Ένα στο σταθμό του Πειραιά. Ήδη, έχει γίνει η Πολεοδομική Μελέτη, με τον προϋπολογισμό του έργου να αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.
Εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην τόνωση της απασχόλησης, καθώς θα στελεχωθεί με 400-500 εργαζόμενους».
Αναφορικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το έργο, ο κ. Σχίζας δήλωσε ότι ενδιαφέρον εκδήλωσαν δύο επενδυτές, με στόχο την προκήρυξη του διαγωνισμού έως τα τέλη του έτους.
Τέλος, η ΓΑΙΑΟΣΕ προσβλέπει στην ανάπτυξη Εμπορικού Ακινήτου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας ότι, και αυτός, θα προκηρυχτεί έως τα τέλη του έτους.
Πρόκειται για ένα ακίνητο, το οποίο βρίσκεται 1,5 χλμ. μακριά από το κέντρο της πόλης. Αφορά έκταση 100.000 τ.μ., με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 90 εκατ. ευρώ.
Καταλήγοντας ανακοίνωσε ότι, το 2017, η ΓΑΙΑΟΣΕ κατέγραψε κύκλο εργασιών στα 30 εκατ., ενώ για το 2018 εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 40 εκατ. ευρώ.
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.