Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Επιστολή σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ΟΣΕ σχετικά με τη διακοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων του Προαστιακού Πατρών στο τμήμα Ρίον – Άγιος Βασίλειος

«Σχετικά με τη διακοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων του Προαστιακού Πατρών στο τμήμα Ρίον – Άγιος Βασίλειος»

Προς Δ/ντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Κοιν. Δ/ντα του ΟΣΕ

          Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ο ΟΣΕ απέστειλε έγγραφο στις 08/05/2018 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το οποίο ενημέρωνε ότι στις 15/05/2018 θα διακοπούν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια
του Προαστιακού Πατρών στο τμήμα Ρίον – Άγιος Βασίλειος για τα έργα της νέας γραμμής. 

Ερωτήματα προς την Διοίκηση του ΟΣΕ:

    Γνωρίζετε ότι καθημερινώς μετακινούνται εκατοντάδες επιβάτες στο τμήμα
αυτό από τους οποίους κάποιοι είναι συχνοί χρήστες με κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Τι θα γίνει λοιπόν με τους χρήστες αυτούς; Επιπλέον γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμοι οδηγοί λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να αντικαταστήσουν τα δρομολόγια του τραίνου. Γιατί λοιπόν δεν στείλατε νωρίτερα το έγγραφο ώστε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση αυτή και να ενημερώσει τους επιβάτες - πελάτες. Ενημερώνετε δε ότι από τον Ιούλιο η στάση του Ρίου θα μεταφερθεί κάποιες δεκάδες μέτρα πριν από τη σημερινή τοποθεσία  για τον ίδιο λόγο που διακόπτονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια. Καλώς λοιπόν πράξατε από τώρα.  

Πρόταση προς το Δ/ντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

          Δεν γνωρίζουμε για το εάν θα μπορείτε άμεσα να πράξετε τα λεγόμενα του Γ.Γ.  Μεταφορών κ. Βούρδα περί αντικατάστασης της σιδηροδρομικής υπηρεσίας με λεωφορεία λόγω έλλειψης οδηγών. Σε περίπτωση όμως που προχωρήσετε, καλό θα ήταν να εξετάσετε το σενάριο το λεωφορείο να ξεκινάει από τον Ψαθόπυργο (όρια Δήμου Πατρέων) και όχι από τον Άγιο Βασίλειο έστω και δοκιμαστικά με στάσεις Ψαθόπυργο, Δρέπανο, Αραχωβίτικα, Άγιος Βασίλειος Ακταίο και Ρίον. Εκτιμάμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από τον κόσμο αφού όλοι θέλανε να φτάσει ο προαστιακός στον Ψαθόπυργο. Εφόσον δεν έγινε εφικτό στο παρελθόν λόγω χρονικών περιθωρίων μπορεί να γίνει σήμερα έστω και με συνδυασμένη μεταφορά έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα της νέα γραμμής.

                                                                                            Με εκτίμηση
Ο Διαχειριστής της ομάδας του FB
“Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών”
Γκλαβάς Βασίλειος
Τ.Ε. Μηχανικός Η/Υ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται. Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις και προωθείται ουσιαστικός διάλογος.
@ Την νομική ευθύνη των σχολίων την έχουν οι ίδιοι οι σχολιαστές.